maanantai 7. syyskuuta 2015

Hyvä poika

Eksyin tänään piiitkästä aikaa selailemaan vanhoja postauksiani. Oli hiukan huvittava törmätä siellä lausahdukseen "kyllä mä vielä joku kaunis päivä voisin startata heA:n", heh nyt on jo toinen rata takana!
Kaikki postauksen kuvat ovat verryttelystä.
Starttasin tänään meidän tallin pikkukisoissa luokan heA:10. Tällä kertaa ratsuna toimi aina yhtä ihana(ja ei niin ihana..) Hämis. Jokainen kerta, kun joku on ratsastanut muo ennen hevosella, se tuntuu aina jotenkin huonolta. Silloin hevonen ei mun alla ikinä vastaa apuihin mun haluamalla tavalla, vaan on ns vielä edellisen ratsastajan avuilla, yllättävän vaikea tätä selittää. Ja siis ihan sama kuinka hyvä ratsastaja hevosella olisi muo ennen mennyt, hevonen ei koskaan tunnu siltä " kun pitäisi". Hämiksenkin olen saanut viimepäivinä parhaimmilleen reilun 40 minuutin jälkeen. Nyt tämä yhtälö, jossa sain Hämiksen jo yhden radan menneenä ja 10 minuutin verryttelyyn oli aika katastrofi. Käytin koko 10 minuuttia hyvin tehokkaasti työstäen asioita, jotta saisin Hämppäriä kuuntelemaan juuri niinkuin minä haluan.Häh? Aaa, joo, ei Rebekka tiedä mitä ryhti tarkoittaa.
Mulla oli pari tiettyä asiaa, joita koitin saada verkassa paremmaksi. Se oli Hämiksen eteenpäin pyrkivyys. En halua, että kun annan pohjetta hän hieman kyseenalaistaa ja toimii sitten, halusin, että se reaktio tulee välittömästi. Onneksi treenasin tätä, koska radalla tuo kuuliaisuus sitten tippuikin, mitä se olisi ollut ilman pientä hiomista. Ratsastin myös pitkään ihan suoraan panostaen kulmien ratsastukseen, sillä Hämppäri yleensä muuttuu kivaksi sen kautta, kuten tänäänkin. Aika alkoi tässä kohtaa käymään vähiin, enkä ollut edes laukannut. No harjoittelin kuitenkin lisäykset kuntoon. Täysin Tiian akaisemmin annetuilla ohjeilla. Eli hevosen pitää jo kulmassa ns odottaa, että vähän annan sille tilaa lisätä ravia. Nopeasti vielä laukkaa molempiin suuntiin, jossa Hämis vähän yritti taas kusettaa mua, mutta loppua kohti parani.


Itse rata meni kuin unessa. En oikein miettinyt selkeästi, ratsastin vain. Musta tuntui, kuin olisin vielä ollut verkkaamassa. Siksi kerroinkin verkasta hieman enemmän, koska rata on tosiaan kuin unesta, en muista mitään yksityiskohtia, mitäköhän mäkin olen säätänyt, hups :DD
Radalle heijastui se, että en ollut verkassa ehtinyt Hämistä ratsastaa juuri niin kuulolle kuin treeneissä. Hämis ei pysynyt samassa muodossa radan aikana, vaan meni ajoittain hyvinkin pitkäksi edestä ja tahti vaihteli radalla aivan laidasta laitaan. Käynti oli huonoa, en voinut pyytää Hämikseltä enempää, koska se olisi siirtynyt raville ja takaosa käännöksissä taisin unohtaa täysin mitä tarkoittaa kokoaminen :D
Sen sijaan taas lisäyksissä Hämis ampui eteen juuri sellaista vauhtia kun vain pyysin, enemmän se oli vauhdin kiihdytystä, kuin hallittua keskiravia, mutta saatiin ainakin hyvät pisteet noista tehtävistä. Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun kouluradalla mun ratsu liikkui lisäyksissä ihan oikeasti eteenpäin ilman karseaa pumppausta.

Laukat olivat ihan ok. Oikeasta kierroksesta tultiin täysikaarto ja sen jälkeen jatkui vastalaukalla puoliympyrä. Hämis oli alkanut mulla vaihtamaan laukkoja treeneissä ja se vaihtoi edelliselläkin ratsastajalla, joten olin hyvin varautunut. No Hämis tuntui selkään juuri siltä, että kohta vaihtuu laukka. Laitoinkin erittäin paljon taivutusta pois päin, jotta laukka ei vaihtuisi. No Hämppäri suuttui siitä, että se sai liikaa taivutusta :D. No syntyi varsin eriskummallinen pukki, mutta onneksi laukka säilyi vastalaukkana loppuun saakka, sillä selkään en enää tuntenut kumpi laukka on menossa.
Jos Hämppäri olisi tamma, se olisi vitun sekopäinen :DD


Tulos olikin paljon parempi kuin osasinkaan odottaa eli 70,8%. Meillä oli kyllä suht lepsu tuomari tälläkertaa, mutta silti olen kyllä suht tyytyväinen. Tuomarilla olikin aivan ihana kommentti, joka sai kyllä hyvälle tuulelle " Saat hevosesta parhaat puolet esiin". Se oli hirmu mukava kuulla, sillä tuomari on hyvin monesti tuomaroinut meidän tallin kisoja ja jotenkin tuntee jo hevoset :)
Tulos ei ihan riittänyt sijoille, sillä kaikki kisojen luokat arvosteltiin yhtenäluokkana, mutta tällä kertaa se jäi kiinni vain muutamasta prosentista, toisin kuin viimeksi, jolloin mun nimi lukikin viimeisten joukossa:)
Tuossa vielä video, selkään taas tuntui paremmalta, mutta niinhän se aina on :D

8 kommenttia:

 1. Ei ole totta! Noillakaan prosenteillä ei vielä sijoille, hurjaa on! Aika tylsää, koska nuo ovat jo ihan mielettömän hyvät! Huh, 10 minuuttia verkkaan. Mä en ainakaan ehtisi tekemään yhtään mitään, siihen nähden kyllä toosi hienosti! Ei ollenkaan pahan näköistä menoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, laskeskelin että sijotus jäi 0,800% kiinni :D Mutta paras voittakoon :) Jep, mä kun olen tottunut siihen puolentunnin verkkaan ja sellanen on ollut aina mulle just hyvä, niin nyt kun oli verkkaryhmät kentänpienestä koosta johtuen, sekä iltakisat niin oli pakko edetä aikataulussa.. Kiitos :)

   Poista
 2. Kivalle näyttää teidän meno! :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi sun ratsastus näyttää tosi hyvältä! Kivoja kuvia ja tosi kivaa luettavaa. Olipas muuten hyvät prosentit, onnea :)

  VastaaPoista
 4. Jostain syystä en ole saanut aikaiseksi kommentoida, vaikka luin tämän postauksen melkein heti julkaisun jälkeen! Hups... Mutta joka tapauksessa onnittelut radasta! Ratsastat siististi ja ihanasti! :) <3

  VastaaPoista