maanantai 16. helmikuuta 2015

Onnistumisia


Tänään pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan Tiialla valosan aikaan, kiitos hiihtoloman. Kävi tuuri, sillä saatiin aika hyvä kuvausilma. Tosin koko kenttä oli varjossa, mutta siitä huolimatta valoa oli tarpeeksi hyviin kuviin. (varotus kuvia tulossa paljon ;) )

Hämis yllätti mut täysin, kun nousin selkään. Se nosti heti laukan ja alkoi ravistelemaan päätän. Kieltämättä olin vähän yllättynyt, koska yleensä se vain tuskin jaksaa edes löntystellä eteenpäin. Tai no, yleensä, tämä oli 3 kerta, mutta se mitä olen itse nähnyt ja ollut selässä :D Kun yritin ratsastaa alkukäyntejä Hämis vain tuijotti kentän takaosaa ja teki ihme loikkia. Siinä vaiheessa en voinut kun nauraa, tällasta puolta en ollut ehtinyt vielä Hämiksessä kokea.

Heh :DD
Aloitin ihan kevyellä ravilla ja käskin Hämistä aika reippaaseen raviin ja koitin tehdä kaikenlaisia väistöjä ja taivutuksia, kunhan saisin vain hevosen keskittymään itseeni eikä mörköihin. Tein kyllä väärin, kun en keskittynyt ollenkaan väistöjen laatuun vaan tein niitä mahdollisimman paljon ja tavallaan kiireisenä. Silti sain haluamani lopputuloksen, eli Hämiksen huomion, jotta työskentely voisi alkaa.
Pienten välikäyntien jälkeen aloin ratsastamaan enemmän ajatuksella. Väistätin käynnissä ympyrällä takaosaa sisälle ja ulos, heppa herkistyi tehtävälle yllättävän hyvin. Aloin myös vaatia vähän parempilaatuista ravia, ja Hämis kertoi kyllä selkeesti mielipiteensä, mutta pienen neuvottelun jälkeen Hämis oli tosi mahtava!

Tosi ärsyttävää oli, kun Hämis tarjosi hyvää ravia mulle en pystynyt istumaan siinä ja sitten koko paketti lösähtää. Ei Hämin ravi edes ole iso, edes silloin kun se liikkuu reippaasti ja kunnolla takajaloilla, mulla itselläni on vain joku ongelma.
Annoin Hämiksen kävellä aika pitkään, jonka jälkeen työstin vielä käyntiä. Tein myös käynti ravi siirtymisiä, mikä oli erittäin hyvä, koska sain käynnin työstettyä aktiiviseksi ja ravista vain 20 askelta, jolloin pystyin vielä istumaan ravissa ja hyvä ravisäilyi kokomatkan.

Loppuun otin vielä laukkaa molempiin suuntiin. Laukka sujui yllättävän hyvin, parilla edellisellä kerralla Hämis vain laukkaili pää polvissa mummovauhtia :D Tänään ei tarvinnut edes käskeä kamalasti ja Hämis laukkasi hyvin.


Ratsastuksen jälkeen otimme vielä muutaman pose kuvan, ennen kuin Hämis pääsi tarhaan. Kiitos kuvista Jennille!Tästä pääset lyhyeeseen kooste videoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti