Tallin hummat

Koska mulla ei ole mitään vakkaria yms, niin blogissa seikkailee vähän kaikki tallinhevoset, joten ajattelin kertoa tällä sivulla lyhyen esittelyn jokaisesta.

Kick Down "Hämis"
12v
FWB ruuna
ko vaB re 110cm
Hämis on erittäin simppeli ratsastaa. Se kulkee kiltisti alkeistunneilla, mutta siinä riittää tekemistä kokeneemmillekkin. Hämis on kiltti kaikissa hoitotoimenpiteissä, eikä ratsastaessa kyttäile tai turhia hötkyile. Hämis on yksi minun suosikki hevonen, se on aivan mieletön, kun sen saa hyvin avuille.
video

Bronksas "Bronksi"
19v
Trakhener ruuna
ko vaB re 120
Bronksi on erittäin kiltti ja mukava ratsastaa, sillä pärjää kaikki aivan alottelijasta saakka, mutta enemmän ratsastanut saa tehdä sen kanssa enemmän töitä, koska se ei anna mitään ilmaiseksi. Mutta jos Bronksin saa ratsastaessa puolelleen se on erittäin mukava ja pehmeä. Ruuna kuitenkin taitaa kaikennäköisiä jekkuja jos ihminen on liian haaveilevalla tuulella. Bronksi omaa mielettömän pehmeän keinuhevos laukan.

Daisy K 2806   "Daisy"
8v
Hannover tamma
ko vaB
Daisy on aika herkkis ja ajoittain hyvinkin sähäkkä tapaus, mutta se on kuitenkin kiltti ratsastaa. Daisy käy kokeneempien tunneilla. Daisy liikkuu helposti oikeinpäin, mutta ei silti lukeudu helpoimpiin hevosiin. Oman arvonsa tunteva tamma, joka on parhaimillaan upea näky.
video


Frontass " Frontsu"
13v
Trakhener ruuna
ko heA re 130cm ke HE (ye 148cm)
Frontsu toimii enimmäkseen omistajan kisahevosena kentässä. Ruuna on peruskiltti ja rauhallinen ratsastaa, mutta käy kuitenkin pääsääntöisesti kokeneempien tunneilla. Frontsu tuli omistajalle projektina ja alkaa olla nykyään erittäin mukava ratsastaa. Kun Frontsun saa puolelleen se on oikein pehmeä ja tasainen. Esteillä se on edelleen innokas vaikka onkin rauhottunut paljon.


 Raritet "Raksu"
20v
Budjonny ori
ko vaB re 120cm ke va b
Raksu on ehdottomasti tallin luottohevonen ja se annetaankin aina kaikille uusille ratsastajille. Raksu ei varmasti tekisi pahaa kärpäsellekkään ja sen selkään voi nostaa kenet tahansa. Kun Raksulta aletaan vaatia jotain se muuttuu paljon vaikeammaksi, koska ei anna mitään ilmaiseksi, mutta hyvin liikkuessaan sen meno on erittäin sujuvaa.
video

 ZZ Toperi " Zz"
7v
FWB ruuna
Zz on hieman arka taustansa takia, mutta se on kuitenkin ajan kanssa rohkistunut paljonkin. Se saattaa säikähtää joitakin asioita tai vähän kyttäillä jotakin kulmaa, mutta pääsääntöisesti se on kiltti hevonen, joka on hyvin rehellinen. Se on monen suosikki hevonen (mukaan lukien minun:D) ja on erittäin, erittäin, erittäin miellyttävä ratsastaa. Se on pehmeä suusta, sillä on tasainen ravi ja se on aktiivinen. Zz osaa myös hieman piaffia.
video

Haarem "Hatti"
15v
Eestinhevos ruuna
ko vaA re 80cm
Hatti on ehdottomasti tallin osaavin kouluhevonen. Se on kilpaillut koulua prixde george tasolla asti ja osaa kaikki sarjavaihdot ykkösiin saakka, passaget, puolikkaat laukkapiruetit yms... Hatin selässä voi tuntea osaavansa ratsastaa. Se on tasainen ratsastaa ja sillä kaikki väistöt, taivutukset ja kokoamiset ovat lastenleikkiä muihin hevosiin verrattuna. Esteillä Hatti ei ole parhaimmillaan, mutta sillä on joskus menty muutamia kenttäluokkia ja se hyppää  puhtaasti 80 cm ratoja. Hatti on maastakäsin itse kiltteys, kuka vain voi hoitaa ja ratsastaa sitä.
video

Esittelystä puuttuu Selma ( Suomenhevos tamma varsa) ja Nova (6v vasta ratsun alkeita opetteleva ruuna). Turbon esittely myös puuttuu. ( 5v Suomenhevonen, aloittelee ratsun uraa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti