tiistai 26. toukokuuta 2015

Mä todella tein sen

..nimittäin menin kouluratsastajana estekisoihin ja selvisin ihan kunnialla maaliin. Mutta aloitetaanpa ihan alusta.

Päivä alkoi ihan lepposissa merkeissä radan rakennuksella. Saatiin aivan ihana ilma kisata, 17 astetta ja aurinko <3 Radan rakennuksen jälkeen menin laittelemaan Hämistä kuntoon sen toisen ratsastajan kanssa, jonka jälkeen siirryin kameran taakse kuvaamaan luokkaa 60cm. Kaikilla tuli hyviä suorituksia ja voittajan aika oli jotain 21. Silloin tiesin, että seuraavassa luokassa pitäisi saada aika samoihin lukemiin jos mieli pärjätä. Luokka meni todella nopeasti ja yhtäkkiä olikin jo aika nousta satulaan.

Hämis on perusluonteeltaan laiska ja edellisellä radalla se oli pudottanut ja sen aika ei olisi riittänyt sijoille, joten otin tavoitteeksi, että saan Hämiksen aktiiviseksi. Laitoin sitä verkassa paljon liioitellusti eteenpäin ja se toimi Hämis alkoi oikeasti herätä vaikka se vaatikin multa aika paljon napakkuutta.
Verkka hypyissä mulla oli vielä tahdissa hakemista. Hämis tuntui ihan superhyvältä rauhallisemmassa temmossa. Se oli aktiivinen, painoi vähän kädelle ( koen sen tämän hevosen kanssa hyvänä asiana) ja kuunteli muo todella hyvin. Mutta jos minä alan harrastaa noin siistiä ratsastusta radalla saan samantien unohtaa haaveet mahdollisesta sijoittumisesta. Mun tehtävä oli vain saada Hämis todella aktiiviseksi, koska se pudotti muiden radalla viimeisen esteen ja sen ajat ei olisi riittäneet sijoille. Oli pikkuhiljaa aika siirtyä odottelemaan omaa vuoroa. Verkka esteet eivät oikein olleet menneet niin hyvin kuin kisoissa pitäisi mennä. Silloin päätin, että kun menen radalle otan riskin ja ratsastan vanhalla tyylilläni. Vanha tyylini on aivan järkyttävän näköistä ratsastusta, mutta yleensä hevoset ovat hypänneet puhtaasti ja saaneet hyvän ajan. Ainoa, mikä muo tässä mietitytti oli se, että en tunne Hämistä niin hyvin, että en tiedä miten paljon voin luottaa siihen, miten paljon uskallan jättää sen hoidettavaksi.

Eka este jolle tultiin siis todella pohjaan.
Ihan ekana tein niin typerän virheen. Katsoin alas, että hevonen vaihtaa oikean laukan ja en edes tiedä mitä kaikkea säädin silloin. Kun katsoin sitten ylös esteelle.. Huomasin ajautuvani kohti aivan väärää estettä, lähtöviiva oli kuitenkin ylitetty, joten tein erikoisen, jokseenkin jyrkän käännöksen ykköselle. Hämis hyppäsi vaikka toin sen tosi huonoon paikkaan huonolla askeleella. Nopeasti vain kiitos hevoselle ja matka jatkuu.

Krhm.. kaunista.
Toin Hämiksen niin moneen paikkaan niin huonosti, että moni hevonen olisi kieltänyt. Yritin vain pitää pohkeet kiinni ja myödätä, vaikka hevonen lähestyi estettä ilman mitään sopivia askelia, saatika, että mulla olisi ollut jotain hajua milloin se ponnistaa. Hypyt menivät niin ja näin, silti esteiden välissä yritin vain saada lisää vauhtia ahdistamatta Hämistä liikaa, sillä en tiedä miten se siihen reagoi. Uusintaan asti selvittiin. Uusinnan viimeinen oli ns.ympyrällä. Hämis oli siinä edellisillä ratsastajilla pudottanut ja tajusin sen viimeisessä kaarteessa, kun en pystynyt ylläpitämään laukkaa reippaana. Tilanteesta olisi selvitty, jos olisin antanut nopeat pohkeet tai raipan, edes lavalle, mutta ihanniinkuin mu refleksit toimis silloin, kun niitä tarvitaan. Siinä vaiheessa toivoin enään vain parasta, heitin Hämikselle ohjat ja sitten alkoi parimetriä kestävä jäätävä naksutus ja " MENE" huuto. Puomi kolahti, mutta pysyi kannattimillaan. Silloin olin tyytyväinen, niin tyytyväinen. Niin kiitollinen hevoselle.

äiti laatu.. Tässä voitte juurikin havaita, että ponnistus aika kaukaa..

Tälle tultiin niin huonosti, että tasapaino petti esteen jälkeen ja meinasin tulla alas.  Mutta mähän en muuten tipu kisoissa, nostin pään ja ohjasin seuraavalle esteelle samalla kun vielä hain tasapainoa.

ööömm, mielenkiintoinen hyppy :D
Tuloksen kuultuani olin vähän wow. Mä ajattelin päivän aluksi, että mun pitää saada ajaksi jotain 21 tienoille jos mielin pärjätä. Ja mä sain ajaksi 21. Tokavika ratsukko kuitenkin teki vielä paremman ajan ja tiputtiin Hämiksen kanssa 2 sijalle. Olisihan se ollut mahtava voittaa ensimmäistä kertaa jossain muussa kuin ristikkoluokassa, mutta 2 sija ei todellakaan haittaa, se ei ole häpeä. Ja sitä paitsi esteet ei edes ole mun vahvuus. Kisa oli reilu ja mulla oli oikein mahtava päivä ! Tuomarin kommentti radasta oli että " Se oli hyvä rata, ratsastit voitosta".
(c) Ilona Voutilainen

Awww mikä mini pukki :33

Huippu eläin!
Nyt on tälläviikolla viimeset treenit ja maanantaina on sitten koulukisojen vuoro. ( Jos joku siis ihmettelee, kisat on siirrettiin, siksi ne ei olleet lauantaina)

7 kommenttia:

 1. Hyvä Rebeee :) Sähän oot jo ihan esteratsastaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe kiitti ^_^ Niin kauan ku esteet pysyy sil korkeudella, että niistä pääsee astumalla yli, mulla on jotakin mahdollisuuksia räpeltää puhdas hyvä aikanen rata :D

   Poista
 2. Jeejee ! Hei oisko pian kesäisemmän bannerin/ulkoasun aika ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih ^_^ Oi, mä en ois es kehdannu pyytää sulta toista banneria :D Olisi kyllä, mutta pitäs saada eka vähän niitä keväisiä kuvia, kysyn sitte sulta kun tulee keväisempiä kuvia ;)

   Poista
 3. Noniin, ja hyvillä mielin maalissa! :D Kisoissa tosiaan tulee ratsastettua vähän suurinpiirteisesti aina itsekin... :'D Ensi kerralla sitten videomateriaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehh, pikkuvikoja ;D Itseasiassa radasta onn video, mutta en tiedä milloin saan sen niin päätin nyt tehdä tän postauksen ettei jää tääkin roikkumaan.

   Poista
  2. Hahaa, heti sitten julkaisuun se video!

   Poista