perjantai 15. toukokuuta 2015

Hävettää

Missä välissä mä unohdin ratsastuksen jalon taidon?
Mun viimesin ratsastusvideo on niin järkyttävän näköinen, että taas kerran mietin kehtaanko edes julkaista tätäkään postausta.
Niinkuin varmaan jo arvaattekin en saanut Raksusta mitään irti. Raksu ei ole tainut olla täällä blogin puolella vielä kertaakaan joten pientä tausta tietoa. Raksu on siis 20-vuotias oripoika, tallin luottohevonen. Se on ko Va B re 120 ke Va B ja se on ollut mukana SM-kultaa voittaneessa kenttäjoukkuessa vuosina 2006 ja 2008.
Raksu on hevonen, jota täytyy ratsastaa jokaikisellä askeleella, muuten se vain humputtaa menemään. Asia olisi ihan ok, mutta jos mun täytyy jokaikinen askel vaatia siltä, missä välissä ehdin hellittää? Raksu on juurikin hevonen, joka alkaa vain taistelemaan vastaan jos sitä käskee liikaa, eli sillä hellittämisestä ei voi lintsata.

Yritin korjata ongelmaa laittamalla sen tosi aktiiviseksi takaosasta, jolloin se pysyi hyvin peräänannossa ja oli miellyttävä, mun ei tarvinnut vaatia siltä, joka ikistä askelta ettei se ala humputtelemaan. (ei näy videolla)Kun Tiia tuli, hän kuitenkin sanoi, että ei niin kovaa ( ei se edes tuntunut kovalta:D), että se alkaa kuulemaan muuten kipittämään. Hammasta purren siirryin rauhallisempaan tahtiin, jossa sain taas joka askel vaatia siltä. Tiia kuitenkin tietää mistä puhuu, vaikka se ei musta tuntuisi parhaalta vaihtoehdolta. Ja kaikkihan tietää, että hevosella voi olla aktiivinen takaosa myös hyvin hiljaisessa vauhdissa, mutta mun taito ei riitä siihen, ei ainakaan tällä hevosella.

Lopputunnista Raksu sai oman moottorin ja muuttui oikein mukavaksi, mutta videolta sitten näkeekin, että muodon pituus oli taas vähän venynyt. Silloin se oli ehkä muuten hyvin peräänannossa, kun kuunteli niin hyvin, mutta muodonpituus oli aivan järkyttävä. ( Tätä ei näy enään videolla)
Kyllähän Raksu liikkui jo paljon paljon paremmin kuin vuoden alussa, mutta.. Ja Tiiakin sanoi, se on helppo hevonen niinkauan, kun siltä ei vaadi mitään. Tuli huomattua. Mun pitäisi ehkä olla tyytyväinen, että Raksu menee mulla jo paaaljon paremmin ja että se ei ole se helpoin, mutta en vaan ole tyytyväinen. Ja heti, kun mulla on vaikeampi hevonen alla mun istunta kuolee lopullisesti, just silloin kun sitä tarvitsisi.
Enkä mä ihan pettynyt ole. Kehitystä on tapahtunut, puolivuotta sitten meno oli paljon järkyttävämpää. Nyt olen alkanut saada jonkinnäköistä tuntumaa Tiian hevosiin ja joka tunti, vaikka olisi kuinka toivoton olo, tajuan uusia asioita, mikä auttaa muo seuraavalla kerralla.


Muuten tullessani tallille koin pienen järkytys shokin, minkälie. Tiia esitti mulle heti kysymyksen " Rebekka sähän voisit tulla kisoissa sen helpon A:n" Siinä vaiheessa olin vähän, että ääöööäääööö s-siis m-minäkö? Puhutko varmasti oikealle ihmiselle? Mutta samalla kuitenkin mietin, että miksi ei. Ei tallin kisoissa ole mikään kauhean vaikea taso ja se olisi aika mahtava kokemus, pistää ihan oikeasti haastetta. Eikä tuo ole edes varsinainen helppo A toi A-merkin kouluohjelma, kun siinä ei ole esimerkiksi taka ja etuosa käännöksiä. Siinä tosin tulee jo ravipohkeen väistöt yms vastalaukat.. Loppujenlopuksi sanoin, että jos saan Hämiksen niin uskaltaudun A:han, muuten pysyttäydyn siinä Beessä. Huhhuh, mihin mäkin oon ryhtymässä!
Hämis 16.2

10 kommenttia:

 1. No ei toi nyt mitenkään huonolta teijän meno näytä. Ratsastat paljon nätimmin ku mä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, että edes jonkun mielestä meno ei oo ihan karseeta.. Hei älä pliis vertaile, mulle tulee aina huono omatunto ja hirvee vaivaantunu olo :D kaikki kehittyy aikananaan ja kaikilla on omat lähtökohdat :)

   Poista
 2. Eihän tuo nyt hirveän kamalan näköistä menoa ollut, on sitä pahempaakin nähty! ;)
  Sä myös ratsastit Raksua ainakin tässä videolla "siistimmin" (en keksinyt parempaakaan sanaa) kuin muita tallin hevosia! :)
  Ja tottakai starttaat A:ta, mikäs siinä mennessä kun on vaan tarpeeksi osaava hevonen alla :) Tsemppiä siihenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, mielenkiintosta kuulla, koska ite en huomannutkaan tällasta ö.ö Haha jep, joo hevosten taso ei ole kyllä ongelma, kaikki Tiian hevoset on heA-vaA tasoisia.. Että se A:n meneminen on ainoastaa musta kiinni :D Itse oon kyllä sitä mieltä, että en mä heA tasoinen vielä ole, mutta totuushan sitten nähdään kisoissa, koska mulla ei ole m i t ä ä n käryä mitä siitä radasta tulee:D Kiitos vielä, tsemppiä tässä tarvitaankin :D

   Poista
 3. No hyvältähän toi näytti! Ja huiii heA, hyvä sä :* millon noi kisat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti edes jonkun mielestä..:D ellet sanonu vaan säälistä :/ Kisat on 23.5 lauantaina, ensviikolla

   Poista
  2. No en sanonu säälistä XD höh oon töis sillon :(

   Poista
 4. Loppua myöten meni tosi hyvin :)! heA aivan mahtavaa, usko vain itseesi niin menee super huvin. Vaikka et olisikaan heA tasoinen voit silti suorittaa radan onnistuneesti :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet ihanan kannustava. Tollasta tsemppiä tässä tarvitaankin :)

   Poista