lauantai 4. huhtikuuta 2015

Estetunnilla pitkästä aikaa


Eilen kaikki sujui tunnilla kuin vettä vain, tänään kun mokasin kaikki lähestymiset ja myötäykset, kaiken, tänään oli kuvaaja.. No eipähän mahda mitään. Tosin kuvaajana toimi äiti, joka ei ollut koskaan aiemmin kuvannut esteitä, ja muutenkin kuvaaminen on vielä vähän... noh, aloittelija tasoa, onneksi mä osaan vähän käsitellä kuvia..

Teimme tänään aikalailla kokotunnin kavaleteilla. Jatkoin siis vielä tänään Hämiksellä, mistä olen aika iloinen. Aluksi tulimme lyhyellä sivulla kaarevasti laitetut puomit ja keskellä vaihtui suunta kavaletin kautta, eli käytännössä teimme kahdeksikkoa. Muutamia kertoja toiseen suuntaan avut eivät menneet oikein läpi, ja Hämis oikoi pahasti tiet ja rysäytti kavaletin, mutta muuten tehtävä sujui yllättään hyvin. Tulimme tehtävää myös laukassa, jolloin luonnollisesti kavaletin päällä vaihtui laukka.
Jatkoimme vielä kavaleteilla. Tulimme keskihalkaisijalle jossa oli tavallaan loivankiemurauran muotoisesti kavaletteja ja ne tuli ylittää erillaisten volttien kautta, ja lopuksi vain vinosti olevat kavaletit suoralla linjalla. Tässä tehtävässä oli ehkä eniten ongelmia. Hämis alkoi innostua ja kuunteli huonommin apuja ja juuri tässä tehtävässä hevosen piti olla aika hyvin kuulolla.

Heti laskeuduttaessa piti kääntyä oikealle. Oli oikeasti aika tiukka mutka.


Kun hevoset olivat kävelleet ja esteiden paikat vaihdettu tulimme vielä pariinotteeseen yhden radan. Aluksi ympyrä jossa pari innaria, sitten keskihalkasijalle, jossa oli kavaletti. Keskihalkaisijan puolestavälistä viistosti oikealle, jossa oli ihan normaali este, lyhyen sivun kautta takaisin keskihalkaisijalle ja sama loppuosa kuin millä aloitettiin. Hämis kävi tässä aika kuumana, että tulimme esteille väärissä laukoissa ja vähän oiottiin, mutta muuten rata meni kyllä ihan hyvin. Teime vielä saman toiseen suuntaan ja silloin onnistui paremmin.
Tässä hypättiin tosi kaukaa ja mun asentokin sen mukainen


Ehkä mä joskus opin sen esteistunnan... ;)

Vähä vauhti pääl :DD
Tunnin jälkeen vaan luonnollisesti loppuravailin ja olin ihan tyytyväinen tuntiin vaikka tulikin hassuja hyppyjä. Huomenna sitten vielä jatkuu.
2 kommenttia:

  1. Tosi kivasti näytti menneen tunti kuitenkin :) Ja eiväthän nuo kuvatkaan nyt hassumpia ole, kyllä niitä on huonompiakin suorituksia nähty! ;) Itse laittaisin esteille ja jo kavaleteille reiän tai pari lyhyemmät jalustimet - helpottaa huomattavasti myös sen kevyen istunnan kanssa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois kyl tehä terää vähä lyhentää niitä jalustimia, et ole eka kuka vinkkaa asiasta XD Joo ihan ookoo, mun tasooni nähden, mut kyl se kouluratsastaja on vähän pulassa esteillä:DD.. Kiitos kommentista:)

      Poista