maanantai 12. tammikuuta 2015

Esikuvan merkitys

En eilen saanut oikein nukuttua ja eksyin pitkästä, pitkästä aikaa youtubeen katsomaan videoita Kyra Kyrklundista. Tämä herätti mussa ajatuksen, miten " esikuvat" ovat vaikuttaneet minuun? Onko se vain motivoivaa vai voiko vain videoita katselemalla oppia jotakin?

Olen sitä mieltä, kun aloitin ratsastuksen pikkutyttönä Lahnuksen ratsastuskoulun alkeiskurssilla, esikuva oli minulle hyvinkin tärkeä. Joka kerta, kun kiipesin hevosen selkään kuvittelin pian kilpailevan Kyra Kyrklundin tasolla. Kuvittelin nimenomaan olevani yhtähyvä kuin Kyra Kyrklund, koska 6-7-vuotias Rebekka ei pitänyt muita samalla tasolla kilpailevia hyvinä ratsastajina:D


Koska fanitin silloin Kyra Kyrklundia, luulen sillä olevan vaikutusta ratsastukseeni. Imin kaiken tiedon itseeni, katsoin jatkuvasti videoita hänestä. Tiesin tarkalleen, miltä kaiken piti näyttää( ainakin luulin niin:DD). Nyt kun vuosien jälkeen katselin taas videoita Kyrasta, musta tuntuu, että jos vertaan istuntaani muihin huippuihin, olen omaksinut eniten ehkä Kyra Kyrklundin tyyliä. Tämä on siis täysin oma mielipiteeni. Toivottavasti tätä ei ymmärretä väärin, en todellakaan kuvittele olevani huippujen tasolla istunnan kannalta:D Mutta jos mietimme, toisella on istunta joka näyttää ulospäin vähän ns. rennommalta, toisen istunta on erittäin ns. napakka ja ryhdikäs, ja silti molemmat voivat kilpailla samalla tasolla. Tästä ei kyllä kukaan varmaan ymmärtänyt mitään mutta:D


Edelleen pidän henkilökohtaisesti huipuista eniten Kyra Kyrlundista. Kyralla on vain sellaien tyyli, joka miellyttää eniten omaan silmääni. Pidän myös paljon koreografiasta. Mielestäni musiikki sopii todella hyvinn rataan ja se ei ole ehkä niin kyllästyttävä:) Alla oleva video on ehdoton suosikkini.

Mitä esikuva merkitsee sinulle? Antaako se tavotteita? Kuka on sinun esikuvasi, miksi? Tällaisia asioita olen pohtinut. Minulle esikuvat eivät anna niinkään tavotteita, mutta ajankanssa olen huomannut, että se on paras motivaation lähde itselleni. Vain se, että katson videon jostain suosikistani, saattaa antaa minulle todella paljon motivaatiota päiväksi, joskus jopa viikoiksi.
Ihmisiä joita ihailen natural horsemanship puolella on todella paljon. Näitä ovat mm. Honza Blaha, Buck Brannanman, Monty Roberts ja tietenkin suomen Kari Vepsä. Kun katson mitä nuo ihmiset saavat hevosissa aikaan, saan valtavasti motivaatiota omaan työskentelyyn.


Tuossa oli vielä muutama kuva treenailuista Saniksen kanssa:) Herättikö tämä ajatuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti