keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kuin siirtyisi ladasta formulaan

Jep, aivan kuin olisi siirtynyt vanhasta ladasta formula autoon. Vanhalla ladalla on loppujen lopuksi aika helppo ajella ja opetella asioita. Formulaan siirryttäessä ajaminen ei muutu laisinkaan helpommaksi, mutta parempia tuloksia on mahdollista saada.
18.8 Olin siis varannut valmennuksen aivan mahtavasta paikasta. Tiesin heti paikan nettisivuja lukiessani, että jos tonne pääsis niin silloin olis asiat hyvin.. Ja niin siinä sitten kävi, tiistaina löysin itseni harjailemasta itseäni reilusti korkeampaa hienoa hannover ruunaa, jonka karvankiilto oli vailla vertaa..
Viimeistään selkään hypätessäni huomasin, että nyt ihan oikeasti ei ole kyse mistään perusputesta vaan ihan oikeasti hienosta kilpahevosesta. Ja silloin on tietysti on ratsastettava aivan erisäännöillä, kuin siellä ratsastuskoulussa. Allani olikin hevonen, jonka ei ole koskaan tarvinnut sietää aloittelijan virheitä(lasken itseni vielä aloittelijaksi), siispä mun ratsastuksenikaan ei tulisi olemaan poikkeus. Ja heti ensimmäisenä tajusinkin, miten paljon olen vetänyt hevosia suusta. Huomasin sen vasta, kun sain alleni hevosen, jonka ei ole tarvinnut kestää sellaista. Tollo kertoi mulle siitä heti ja yhtäänmikään ei onnistunut jos ratsastin niinkuin "normaalisti". Sen sijaan, kun aloin tajuamaan miten korjata virhettäni Tollo palkitsi sen minulle. Aika hauska kommentti oli " Sä vedät enemmän kuin ratsastat". Ei sitä ollut aikaisemmin edes ajattelut, se oli mulle tapa, normaalia.
Tehtiin aivan perusasioita. Työstettiin ympyrällä mun omaa asentoa ja vähän hevosen tempoa ja ohjastuntumaa. Tällainen kouluratsastus valmennus on juuri sellainen mistä nautin täysinsiemauksin! Ja mitä valmentajaan tulee ( Tuija Tuominen ), en voi kuin kehua. Tuija on varmasti yksi parhaimpia valmentajia, mitä minulla on ollut ratsastusharrastukseni aikana. Ja voin sanoa, että niin monta valmentajaa on tullut testattua, että sormet eivät riitä niiden laskemiseen. Tuija pystyi nähdä istunnastani keskeisimmät virheet ja keskittyä niihin ja kertoa mistä virhe johtui. Tyylillä tämä asia johtaa sinun virheeseen. Tuija oli aika tiukka, mutta mielestäni se on vain ehdottoman suuri plussa, en voisi tyytyväisempi olla valmennukseen ja sen laatuun!
Olin vielä hyvin monen asian kanssa aivan hukassa, mutta asia kerrallaan niin hyvä tulee. Ehdottomasti palaan tuonne uudestaan!

Ja ei kyllä jäänyt ainakaan hevosesta kiinni. En ole varma kuinka tasokas Tollo on, mutta luultavasti sen tasoinen, että en koskaan tule pääsemään sille tasolle saakka :D ( Ainakaan vuosikausiin)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Haha jep, on kyllä hiton hieno! Varsinkin, kun joku vähän osaavampi kuin minä on selässä :D

   Poista
 2. Oho mikä heppa! Siis karvankiilto on tosiaan jotain aivan muuta kuin normaaleilla tuntihepoilla! Ja itse tykästyin sun kirjottamaan juttuun siitä, että ihan kuin siirtyisi vanhasta ladasta formulaan. Se ettei ole yhtä helppoa, mutta voi saada parempia tuloksia. Kiva postaus kaikin puolin!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo tosiaan! Pitäähän nyt hienon hevosen vähän sädehtiä ;) Ai no hei kiva, itseasiassa se oli kyllä valmentajan esimerkki mutta oli niin hyvä! Kiitos :)

   Poista
 3. Vau mikä heppa ! Tosi kiva postaus taas Rebe ;) Ja hyvinhän toi näytti sujuvan :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiitos:) No paljon oli mun osalta säätöä mutta ehkä tää tästä :D

   Poista
 4. Onpa hieno hevonen! Olisi kyllä ihan mahtava päästä jonkuin oikein osaavan kouluhevosen selkään joka kertoisi heti virheistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Onhan se hienoa, mutta vaatii kyllä 100% keskittymisen :DD

   Poista
 5. Wautsi! Tottakai ratsastuksessa näkyi vähän hakemista, mutta niinhän se aina on kun tilanteet muuttuvat. Todella hieno hevonen ja sinulle vielä oikein hyvän kokoinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kieltämättä pitkäänaikaan en oo ton kokosen ratsun selässä käynyt:D

   Poista