lauantai 29. elokuuta 2015

Ensimmäisiä laukkasulkuja ( video )


Empä antanut siis kipeyden haitata, vaan suuntasin tieni tallille. Koko aamun ja päivän oli satanut vettä kaatamalla, joten laitumet ja kenttä olivat muuttuneet aivan velliksi. Mun onnekseni Zz antoi heti kiltisti kiinni, eikä pitänyt mua hulluna muukalaisena, joka ensimmäinen ajatus on syödä pikku hevosraukka elävältä. Mutta tietysti ruuna pysähtyi juuri siihen mutaisimpaan kohtaan ja päätti, että hän ei aio ottaa enään yhtäkään askelta mihinkään suuntaan.. Onnistuin pelastamaan itseni useampaakin otteeseen kaatumasta, tarraamalla puusta kiinni, kunnes ruuna viimein suostui liikkumaan.
Koska olin tosiaan aika kipeä, äiti suostui heittämään mut tallille autolla. Ja koska kerrankin mulla oli tilaisuus saada kuvia itsenäisestäkin ratsastuksesta, niin pyysin äitiä jäämään kuvaamaan mun ratsastuksen ajaksi, että sain edes jotakin materiaalia.
Yksi kokopäiväinen sade ja mutaa riittää pariksiviikoksi eteepäin..
Herra Z oli vakaasti päättänyt, että maastoesteiden takaa löytyy hurjia sapelihammastiikereitä. Zeta kuitenkin kohtasi pelkonsa ja säilyi hengissä vaikka kävelikin hurjien maastoesteiden vierestä. Kentälle päästyämme Zet jatkoi samalla pörinä linjalla. Se ei varsinaisesti säikkynyt mitään, mutta se katsoi esteitä korvat hörössä jännittyneenä. Otin ohjat aika nopeasti ja yritin saadan Zetan huomion itseeni, mutta edelleen se oli hirmu epätasainen edestä ja keskittyi enemmän esteisiin, kun minuun.
Aluksi ravasin vain ihan tekemättä yksinkertaisesti mitään. Aloin vähän ottaa Zetaa kiinni, se ravasi kokoajan mun alta kuuntelemmatta. Okei se näyttää videolla ihan hyvältä, mutta todellisuudessa en oikein saanut Zetaa kuuntelemaan muo. En myöskään oikein pystynyt ratsastamaan siten, että miettisin ajatuksella tekemisiäni, tämän kyllä pistän kipeyden piikkiin.


 Ja koska en pystynyt selkeästi ajatella miten mun tulisi ratsastaa päätin keksiä päivälle aiheen, joka oli tällä kertaa sulut. Tein sitten sulkuja molempiin suuntiin ravissa ja laukassa. Tein myös sulussa liikettä, jossa mentiin hieman uransisäpuolelle ja takaisin uralle. En ole koskaan tuollaista tehnyt, joten en sitten tiedä sen enempää siitä, miten sen pitäisi hevosta jumpata. Tein samaa myös laukassa, enkä tiedä tehdäänkö tuollaista kuviota yleesä laukassa, mutta päätinpähän ainakin kokeilla. Zet muuttui ajoittain erittäin miellyttäväksi tuossa tehtävässä ja unohti pelätä erillaisia puomeja. Aikalailla noita samoja asioita treenaillessa meni koko tunti, sillä tein paljon toistoja. Zet oli ihan ok, sillä on meillä mennyt huonomminkin, mutta myös paaljon paremmin.

Iltatallissa jaksoin ihan hyvin, ei kipeys paljoa tuntunut. Ja sekin varmasti vai yksin buranan takia. Varmaan viimeisen kuukauden talleilut ovat menneet buranan voimalla, sillä ennen tätä flunssaahan mulla oli kylki mitä luultavammin revähtänyt. Onneksi sekin riesa on nyt parantunut, vaikka en sitä ehtinytkään juuri lepuuttaa. No, vaikka jaksoin iltatallin mainiosti, istastaessani autoon tajusin, että keuhkot ei oikein tykänneet noin ruumiillisesta työstä, sillä sain yskän riesakseni. No ei voi mitään.


Väsäsin muuten pikku Zetasta videon. Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä videon tästä pollesta, mutta mikään biisi ei ole ollut millään tavalla inspiroiva. Tämä kuitenkin tuntui heti hyvältä, vaikka nuo alun sanat nyt eivät ehkä ihan täydellisesti tätä kuvaa.


Ja sitten vielä loppuun ihan perus videokooste, mikäli vain kiinnostaa:)


6 kommenttia:

 1. Sinut on haastettu! http://mkriding.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-2.html

  VastaaPoista
 2. Vähänkö kivaa että sait kuvaajan itsenäiselle! Ihan kivastihan tuo näyttää menevän kun ottaa huomioon puolikuntoisuutesi kuitenkin! Jos mut olis päästänyt tuollaiselle kentälle, joka on täynnä esteitä, olisin kyllä hypännyt ainakin pari! :D Ja kiva myös tuo video Zz:stä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Meillä ei oo kentällä juuri koskaan sitä yhtä estettä, vaan aina joku rata :D Tai meillä ei oikein harrastetta mitään yksittäisiä esteitä :DD Ja en oo kysynyt Tiialta mitä mieltä se on itsenäisesti hyppäämisestä ni en ala ominpäin hyppelee ja sitäpaitsi mä kyllä tuuppailen ihanmielelläni :DD Kiitos! :)

   Poista
 3. Oot kehittyny kyl paljon tallin vaihon jälkeen! Jatka samaan malliin ;)

  VastaaPoista