perjantai 14. elokuuta 2015

En sorru valittamaan

Tämä voisi olla yksi niistä tuhannesta postauksesta tässä blogissa, kun sanon, että mikään ei onnistu, mutta jos nyt yrittäisin katsoa eilistä tuntia edes hieman positiivisen kautta!
Eilen kipusinkin pitkästä aikaa Bronksin selkään, tällä ruunalla en olekkaan hirveän montaa kertaa mennyt ja se näkyi. Itse perusratsastus tunnilla oli erittäin huonoa. Bronksi oli todella jännitynyt ja liikkui selkäalhaalla ja aika ajoin jääden tyhjäksi edestä. Ja vaikka kuinka yritin, en saanut Bronksia oikein pohkeen eteen. Raippa ei selvästikkään ollut vaihtoehto, sain sillä vain enemmän jännittyneen hevosen.
Itse tehtävät taas sujuivat todella hyvin. Pysähdykset tuli lähes poikkeuksetta tasajaloin ja mun istunnasta. Bronksi seisoi hiljaa ja rentoutui niskastaan. Pienen treenin jälkeen myös liikkeelle lähtö alkoi tapahtua vain puristuksesta. Takaosa käännöksissä Bronksi oli kanssa ihan terässä, vaikkakin hidastui taas paljon jalalle.


Harjoittelimme myös vastalaukkaa tulevaa heA:10 silmällä pitäen. Nostimme myötälaukan ja tulimme täyskaarron uralle siten, että vastalaukka jäi päälle. Myöhemmin jatkoimme myös uralle tultuamme puolikkaan ympyrän vastalaukassa. Tehtävä oli ihan super hauska ja taisi olla Bronksillekkin aika helppoa kamaa, koska se ei edes yrittänyt vaihtaa laukkoja.


Hitsit mä vihaan sitä, kun jokin asia ei mulla onnistu tai menen mulle vaikealla hevosella sorrun huomaamattani vanhoihin huonoihin tapoihin. Bronksilla se näkyy mm. vien kädet alas levälleen ja mun ryhti ja ylävartalon jäntevyys katoaa totaalisesti. Mutta tästä vain uuteen nousuun, tänään teen kaikkeni, jotta menisin paremmin! Enkä vain anna itseni sortua huonoon istuntaan jos kaikki ei suju! Huomenna sitten vielä ehtii pistää parastaan ja sitten oliskin tiedossa huippuluokan valmennus ;)

8 kommenttia:

 1. Bronksilla on niin kaunis pää ja ihana ilme!

  Mun silmään teillä menee kuitenkin ihan kivasti kun olet niin vähän mennyt hevosella! Ja oikeasti positiivisen kautta ajatteleminen on niin paljon kannustavampaa, suosittelen enemmänkin! Säästä nyt vähän voimia sinne supervalkkuun! :D

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä teidän meno näyttää hyvältä. Sä meet niin paljon erilaisilla hevosilla ja aina kaikki näyttää kulkevan sun alla tosi hyvin ! Sun ratsastus näyttää hyvältä ja hevosellekin mukavantuntuiselta, tsemppiä siihen HeA starttiin!

  Mulla on sama juttu että ikinä ei löydy oikein positiivista ratsastuksestaan vaan aina on jotain valittamista, mutta hyvältä mun silmään näyttää! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana kun joku sanoo noinkin.. joillain mulle vaikeilla hevosilla vain sorrun niihin vanhoihin tapoihin..
   haha, kiva että en oo ainoa tän asenne ongelman kanssa :D A:n starttiin on kyllä hetki aikaa vaikka sitä jo nyt stressaankin, mutta kiitos! :D Toisaalta taas tänään kun ei ollut kuvaajaa meni superhyvin.. Viimeaikoina yksikseni ratsastaessa on sujunut paaljon paremmin!

   Poista
 3. Ihana postaus!<3 Ja pöh, et sä huonosti ratsasta, jos toi on sun mielestä huonoa ratsastusta niin katsoppa tarkemmin niin huomaat, miten kauniisti oikeasti ratsastat! :) Ja mun mielestä on tavallaan parempi että pitää kädet alhaalla kuin ison kulman kanssa tosi ylhäällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) Ei kädet alhaalla ole missään nimessä hyvä asia, kun käsi on alhaalla se on kova ja kyynärkulma kärsii:)

   Poista
 4. Omaan silmään tuo meni ihan kivasti, tottakai huomaa että et ollut niin letkeä ja kädet makasi sylissä. Mutta ne jo mainitsitkin yllä :) Ratsastit kuitenkin tosi siististi, enemmän istunnalla kuin ohjalla, joka on tosi hyvä. ;) Ensi kerta menee sitten jo paljon paremmin! Onnea tulevaan heA starttiin :)! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, tänään kyllä sujui Bronksin kanssa paaaaaljon paremmin, tänään voisin sanoneen menneen jo todella hyvin, ihan erifiilikset kun nyt tässä postauksessa! :)

   Poista