perjantai 5. elokuuta 2016

Kysymyspostauksen vastaukset

Valitettavasti tämkin postaus on aivan liikaa myöhässä, mutta olin kuvannut jos vastaukset videolle, kunnes ulkoinen kovalvyni meni rikki ja kaikki katosi sen mukana.. Tässä siis tulee vastaukset kirjallisessa muodossa.
Vaikea löytää kuvia tähän postaukseen, kovalevy meni rikki... sinne katos kaikki kuvat viimeiseltä 6 vuodelta.. Ei, ei toki vituta..

Miten meni pääsykokeissa? 
- Omasta mielestäni olin ihan parhaimmillani ja en olisi etukäteen voinut kuvitella ratsastavani jännityksestä huolimatta niin hyvin ja antamaan parastani. Muidenkin tehtävien osalta sain kyllä annettua parhaani, että mikään ei jäänyt kaivelemaan hampaan koloon.
Mitkä oli fiilikset ennen ja jälkeen?
- Etukäteen mua jännitti aivan kamalasti. Ensinäkin olin treenannut vuoden vain pääsykokeita silmälläpitäen ja tiesin, että jos haluan päästä Ypäjälle, mä tarvitsen ne pisteet niistä pääsykokeista. Ennen omaa  ratsastusvuoroa alkoi vielä käsi tärisemään, pyörryttää ja oksettaa, koska mua jännitti niin paljon! Pääsykokeiden jälkeen oli yllättävän helpottunut ja rento fiilis. Koko päivän (ja vuoden) jännitys ja strssi purkautui väsymyksenä, mutta tiesin, että olin parhaani näyttänyt.

Miten löysit/päädyit nykyiselle tallillesi?
- Olin lopettanut edellisellä tallilla ja olin etsimässä vuokrahevosta. Mistään ei kuitenkaan löytynyt, jolloin eräs nainen, jonka hevosia liikutin ehdotti, että kävisin kokeilemassa Tiian tallia. Olin aika vastahakoinen, koska en halunnut "ratsastuskouluun". Äitikin kuitenkin innostui ideasta ja sitten mä löysinkin jo itseni kokeilutunnilta..

Voitko tulla pitään mulle tunteja joskus? 
- Hahhahaha:D Voin tulla, mutta en usko, että siitä olis mitään apua sulle, kun lasken itseni vielä alottelijaksi.

Voitko tehdä jonkun postaussarjan erilaisista ratsastusharjoituksista / miten suoriutua parhaiten joistain kouluradoista / tms? 
- En ole ehkä paras ihminen kertomaan miten suoritua parhaiten kouluradoista, mutta idea ei ollenkaan huono ja voisin vaikka toteuttaakkin.

Mitä odotat Ypäjältä?
- Paha kysymys muuten.. Ainakin toivon oppivani paljon uutta ja saavani lisää ystäviä hevospiireistä. Toivon, että vihdoinkin pääsin "minun tyyliseen" kouluun, josta voin valmistua ammattilaiseksi mahdollisimman hyvin arvosanoin. Eniten kuitenkin odotan työssäoppimista, sillä jos pääsen ulkomaille työssäoppimaan.. Se olisi ehkä parasta ikinä!

 
3 haavetta tällä hetkellä?
- Tällähetkellä on paha.. Monta haavetta tällähetkellä, mutta tiedän voivani saavuttaa ne vasta myöhemmin. Ensimmäinen haave on valmistua ammattiin, jota todella rakastan. Valmistua siihen ja jatkokouluttaa itseäni niin pitkälle, että valmennan joka kaunis päivä yksityisratsukoita (kouluratsastuksessa ofc) ja voisin tuomaroida joitakin pikkukisoja. Toinen haave on saada oma hevonen. Se on ollut haaveena ihan naperosta asti ja on edelleen. Joku ihana kouluhevonen, jonka kanssa päästä kehittymään. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä haluaisin itse pysyä terveenä ja samaa toivon myös lähimmäisilleni. Haluan myös pysyä sillä tavalla nöyränä, että en kadota niitä ihania ihmisiä, jotka ovat nyt mun ympärillä.
 
Paras muisto koko ratsastusuraltasi?
- Eihän tällaseen voi edes vastata! Jännä nyt miettiessä huomasin, että ei mikään kisoissa pärjääminen ole jäänyt parhaaksi muistoksi. Kun aloin miettiä kysymystä, kaikki pienet hetket olivat parhaita muistoja. Aamutallissa vain hevosten katsominen, kun paikat on vielä kosteita yön jäljiltä ja aurinko alkanut nousta.. Joku hevonen laskee päänsä sun syliin vaikka ei yleensä sellaista tekisi.. Jälleennäkeminen Saniksen kanssa.. Mahtavat valmennukset.. Tallissa hengailu yömyöhään parhaassa seurassa... Ei tästä voi yhtä valita! Niin monta niin pientä, mutta tärkeää hetkeä!  

Mitkä ovat sinun tavoitteet kouluratsastuksen kannalta? Entä mitkä haaveet? 
- Ikuinen tavoite on saada parempi istunta. Sitä voi aina kehittää ja mielestäni istunnan treenaminen onkin ihan parasta :D Tämänhetkinen tavoite on saada oma istunta sellaiseksi, että voin olla tyytyväinen siihen. Kaikki ylimääräinen heiluminen pois ja kädet kuriin niin ollaan jo aika pitkällä. Sen kautta haluan sitten oppia ratsastamaan hevoset tasaisen rennoiksi, jotta kouluradallakin alkaisi tulla pisteitä. 
Haaveena taas oppia se täydellisyyttä hipova istunta niinkuin sanottu. Oppia ratsastamaan hevonen kuin hevonen kevyeksi avuille sellaiseen täydelliseen peräänantoon. Haaveena päästä ihan vaativistakin luokista pidemmälle!

Oletko löytänyt jo elämäsi hevosta? 
- Onko elämän hevonen se, ketä rakastaa niin paljon, vaikka ei pääsisi ristikko luokkaa hyväksytysti läpi? Onko se hevonen, jonka kanssa tuntuu kuin olisi vain jokin yhteys? Onko se hevonen jonka perään itketään vielä vuosienkin jälkeen? Kyllä mä luulen, että se on löytynyt..

Mistä kouluradasta olet tyytyväisin?
- Kai se on viimeisimmät rataharjoitukset Bronksin kanssa, jolloin päästiin 1 sijalle asti. Se on rata sen jälkeen, kun otin itseäni niskasta kiinni ja sisuunnuin. Päätin myös ratsastaa, juuri niinkuin mulle on opetettu, vaikka itsestä tuntuisi väärältä ratkasulta. Bronksi ei ollut edes peräänannossa radalla, mutta kaikki tavotteet saavutettiin tolla radalla. :) Rataan pääset tästä.  

Jos saisit mennä kahville kenen tahansa ihmisen kanssa, kuka se olisi? Perustele. 
- Eric Thomas! Ei ole edes hevos ihminen, mutta on silti vaikuttanut niin paljon mun omaan harrastamiseen. Moni ei varmasti tiedä kuka Eric Thomas on, niin lyhyesti sanottuna ET on yksi maailman tunnetuimpia motivaatio puhujia. Itsellä on ollut niin huono itsetunto ja asenne, että ET:n videoita kuunnellessa kuukausi tolkulla, alkoi jäädä hänen puheet omaan alitajuntaakin. Jos on luovuttamis fiilis, tai muutenkin ajattelen huonosti ja vääristyneesti itsestäni, harrastuksestani ja ystävistäni menen kuuntelemaan ET:n videoita ja siten saan itseäni otettua taas niskasta kiinni. Olisi mahtavaa päästä vaihtamaan tämän ihmisen kanssa pari sanaa! Uskon, että siitä olisi enemmän hyötyä, kuin tavata joku mun ratsastaja idoli ;)
 
Kuunteletko musiikkia ratsastuksen aikana? 
- Aina jos jaksan. Se ihan oikeasti auttaa siinä ratsastuksessa ja minäkin keskityn entistä paremmin kuunnellessani musiikkia. En kuitenkaan musiikkia kuuntele, jos ratsastamassa on muitakin. Muutenkin kuulokkeet irtoilee niin helposti, puhelimella suuri tippumis vaara, ei ikinä taskuja yms, joten välillä se on vähän turhauttavan monimutkaista.
 
Onko sinulle ikinä käynyt sellaista mokaa jonka haluaisit unohtaa?
- Uskon, että kaikille on käynyt. Minulle on ainakin, mutta en mielelläni jaa sellaisia täällä blogissa :D

Kuka on esikuvasi?
- Kyra Kyrklund. Se on se ratsastaja, jonka Rebekka tiesi jo alle eskari ikäisenä. "Joku päivä musta tulee yhtä hyvä" tapasi Rebekka 7v sanoa.. :D Jotain on tapahtunut matkanvarrella, tolle itsevarmalle lausahdukselle.. Ei  siitä sen enempää kuitenkaan, sillä saisin siitä kirjoitettua koko postauksen.. ( Vosin jopa kirjoittaakkin:D ) Mutta joo, Kyra Kyrklund on se kouluratsastaja, ketä arvostan todellatodella paljon edelleen. 
 
Miten ratsastus ja hevoset ovat vaikuttaneet sinuun? Missä luulisit olevasi nyt, jos et olisi aloittanut ratsastusta?
- Aika hemmetin paljon sanoisinko.. Sillä olen rakentanut koko elämäni hevosten ympärille.. Olen hevoskoulussa, kaikki mun ystävät on hevos ihmisiä, kaikki vapaa-aika menee tallilla.. Tämä harrastus on kasvattanut mua ihan hirveästi! Todella moni on sanonut, että olen aika kypsä ikäisekseni niinkuin ajattelutavalta yms. Mä luulen, että se on aika pitkälti tän mun harrastuksen ansiota, koska tässä on pitänyt ihan oikeasti kasvaa.  

Mikä sinua pelotti pääsykokeissa? Oliko vaikeat? Kannattaako niitä stressata?
- Pelotti, että jos en saakkaan pisteitä ja en pääse siihen kouluun. Mun elämä olis tyyliin romahtanut siinä kohtaan. Pääsykokeissa selvisi, että arvostelu oli todella tiukka, entä jos en olisikaan saanut jatkaa ratsastusta loppuun asti?
Kokeet ei ollut vaikeat, mutta siellä oli todella tarkka arvostelu. Eli monet joutuivat lopettaa hyppäämisen tosi aikaisin kesken. Osa ei saanut jatkaa ristikkoa suuremmalle. Monille riitti myös vain yksi epäonnistunut hyppy, kun kuulutettiin, että ei tarvitse jatkaa. Se pelotti, että ei saisi jatkaa loppuun asti. Ei kannata stressata, mutta kannattaa valmistautua huolellisesti ja harjoitella niihin.

Mitkä ovat tämän hetken fiilikset ratsastuksen suhteen (jotain ongelmia tai oivalluksia)?
- Olen nyt loppulomasta yrittänyt pitää itseäni mahdollisimman paljon pois tallilta, sillä motivaatio laski pääsykokeiden jälkeen, kun kovan treenin jälkeen tavote saavutettiinkin niin se treenaaminen oli väsyttänyt. Se vaikutti oikeasti koko kesään. Nyt kun olen käynyt ihan max 6-7 kertaa viikossa hevosen selässä motivaatio ja hinku ratsastaa ja kehittyä on tehnyt paluutaan. Tällä hetkellä ongelmana on, että heilun liikaa selässä. Se näyttää niin kamalalta. Oivalluksia kyllä on paljonkin. Erityisesti käsien osalta ja nykyän keskiravit on mun bravuureita!(Ainakin silloin, kun pystyn istua siellä)
 
Minkälaisena näet tulevaisuutesi, mitä siltä odotat?
- Ylempänä olenkin vastannut samaiseen kysymykseen monestikkin. Näen itseni sellaisena hulluna hevosnaisena, mutta kyllä musta hyväkin vielä tulee, se on ihan s**tanan varma:)) Oletan, että pääsen kaikkiin tavoitteisiini, elämään elämää jota oikeasti haluan!

Miten kuvailisit itseäsi ratsastajana?
- Suhteellisen hyvä pohja istunnalle, josta voi rakentaa aika hyvän. Aika hyvä kaivamaan hevosista hyviäkin puolia esiin ja saan välillä kaivettua todella hyviä pätkiä. Ymmärrän kouluratsastuksen syvintäkin logiikkaa aika hyvin. Huonoja puolia taas on, että olen todella todella kärsimätön ja teen monesti liian montaa asiaa samaa aikaan. Haluaisin ratsastaa vain helpoilla hevosilla.. Turhaudun todella nopeasti, ja jos en löydä vastausta ongelmaan koko ratsastus laskee puskaratsastajan tasolle. Monesti vaadin liikaa itseltäni ja hevoselta. Tiian sanoja lainaten " Haluat kaiken tänne nyt ja heti. Rebe rauhotu". Alan myös aina, siis aina itkeä, kun menee tarpeeksi huonosti ja sitten asioista ei ainakaan tule mitään :D

Mitkä ovat tämän kesänkohokodat, joita odotat?
- Haha, kiva vastata tähän, kun on alle kaksi viikkoa lomaa jäljellä.. :D No odotin tältä kesältä leiriä, joka olikin onnistunut. Odottamisen arvoista myös oli olla tallilla yötä ja elää täyttä hevoselämää. Myös kaikki pienet asiat kuten pitkään nukkuminen, leffassa käyminen, uinti, Helsingissä hengailua. Ylipäätään asioiden tekeminen, sillä viimevuonna jäin sohvan pohjalle.. Tämä kesä onkin ollut onnistunut, mutta mun omasta pikku summer bucket listasta on vielä yksi kohta toteuttamatta.. Nimittäin käy Punametsässä pitkästä aikaa! Pitäis vissiin toteuttaa, meinaa aika loppua jo ennen muuttoa Ypäjälle..
 
Kuvaile viime vuotta?
- Alkuvuosi kuin hukkaan heitetty, kesä ihan tylsä, syksy sata kertaa paremmin, mutta aika harmaa sekin. Onneksi tämä vuosi ollut melkein vastakohta!
Siinä vastaukset tältä erää! Yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada nyt postailtua vähän useammin! Muutto Ypäjälle onkin jo 14.8...

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja vastauksia, ja muutenkin avasi todella paljon sinun ajatuksiasi. Voin muuten niin fiilaa sua tossa kovalevyn rikkoutumisessa, siis ai helvetti sitä vitutuksen määrää. Kun oma kovalevyni meni rikki taisin itkeä pari päivää, koska siellä oli niin paljon hyviä muistoja. Harmi kun sen paskan korjaaminen maksaa niin törkeesti, että ei viitsi edes miettiä korjaamista.. :/

  Jännittääkö sua hirveesti muutto? Sun pitää sitten kertoa vähän miltä eka viikko jne tuntui, koska ite pelkään kaikkialle lähtemistä ja ois kiva tietää miltä se tuntuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo edes uskaltanut katsoa paljon korjaaminen maksaisi.. Kyllä mua vähän ja ihan hyvä idea.. Kiitos kivasta kommentista :)

   Poista
 2. Hyvät vastaukset! :) voisit tehä postauksen sun fiiliksistä liittyen ypäjälle lähtöön ja muuttoon. Ja voin samaistua tohon, kun teet liikaa asioita kerralla. Mulla menee parhaiten kun en vaan yksinkertaisesti ajattele liikaa... :D

  VastaaPoista
 3. Huh, mikä blogi?! Sun teksti on tosi kypsää ja valmista, sun ajatusmaailma on jotenkin ihailtava...! Pidä tää❤

  VastaaPoista