lauantai 27. elokuuta 2016

No paskaa kuuluu

Ei lähtenyt arki Ypäjän hevosopistolla käyntiin ihan suunnitelmien mukaan. Pari päivää ennen muuttoa tulin kipeäksi, joten kaikki pakkaus hommat yms oli aika epämiellyttäviä hoitaa sellaisessa lääkehumalassa. Kaikenlisäksi muuttopäivä oli kovin harmaa ja sateinen. Päätin kuitenkin, että en voi olla ekaa viikkoa poissa tai olen ihan pulassa myöhemmin.
No kipeänä kaikki tunnit tuntui tosi pitkiltä varsinkin, kun aluksi käytiin järjestyssäännöt yms lukuisia kertoja läpi. Oppitunnit kestivät myös 1,5 tuntia, joten kipeänä sinnitellessä se tuntui aika rankalta. Oli myös todella masentavaa päivän jälkeen mennä vain sänkyyn, mutta pakkohan se oli yrittää parantua.
En kuitenkaan parantunut. Yöllä niistin itselleni korvatulehduksen ja samassa sainkin silmätulehduksen molempiin silmiin. Siinä kohtaa meinasin jo luovuttaa. Ei muuta kuin aamulla heti Ypäjän terveysasemalle, josta sain antibiootit korvatulehdukseen ja silmätipat silmiin. En kuitenkaan lähtenyt paranemaan, joten keskiviikkona suuntasin kotiin lepäämään.
Viikonloppuna pääsin onneksi jo ratsaille

Seuraavalla viikolla jo paremmassa hapessa opistolle ja opiskelut pääsivät alkamaan kunnolla. Omasta mielestä tunnit on olleet todella mielenkiintoisia, vaikka kaikki on aloitettukkin ihan perusteista. Silti olen kokoajan oppinut jotain uutta. Käytännön tunnit ovat olleet kyllä suosikkeja. Viikolla pääsin mm. ajamaan ihan kunnon ravihevosta raviradalle ensimmäistä kertaa. Myös eka ratsastustunti suoritettiin ja itse ratsastin Tallimestarilla. Ei ehkä ihan minun tyyppinen hevonen, mutta ihan kiva silti. Viikolla ehdin myös käydä pari kertaa katsomassa kaverini Emilian hevosta Namua. Kerran sen kanssa tuuppailinkin, vaikka se ei nyt mitään maailman helpointa puuhaa ole.. Loppuviikosta testasin myös Ypäjän ratsastuskoulun. Tulen siellä varmaan ainakin toistaiseksi jonkin verran ratsastamaan, vaikka se voisi kyllä olla paljon parempikin. Jos siis rehellisiä ollaan.
Paskinta on kuitenkin, että tulin nyt uudestaan kipeäksi ja korvatulehdus ei lähtenyt paranemaan antibiooteilla. En haluisi olla poissa koulusta ensiviikolla, kun me päästään töihin Suomenhevosten kunkkareihin. Suoraan sanottuna kyllä nyt vituttaa. Muutenkin tää sairastaminen tulee jo korvista ulos. Onneksi kävin tänään ratsastamassa Hämiksellä, joka oli niin huippu, että pelasti mun päivän!
Ypäjällä on niin pitkät välimatkat, että laitoin sports trackerin päälle, kun kävin hakemassa pyörän luokan edestä..

Siinä se pieni, niin täydellinen kimo ♥

Emilian Namu koulu rääkin jälkeen :D

Siinä komeilee Urho treenin jälkeen!

Pojun kanssa lenkillä! Kuvan otti Milla :)

7 kommenttia:

 1. Voi ei... Olisi vain alusta asti pitänyt aloittaa tuo paraneminen :/ Mutta ihailtavaa että jaksoit sinnikkäästi kuitenkin kipeänä koulupäivät. Toivottavasti sairastelu loppuu pian ja pääset Ypäjän makuun muunkin kuin vuoteen omana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta sitten olisi kaikennäkösiä muita ongelmia tässä kohtaa eiköhän tilanne ole ihan plus miinus nolla. Kiitoksia :))

   Poista
 2. Koitas nyt parantua! Toivottavasti Ypäjä on muuten, sairastelua lukuunottamatta, ollut juurikin mitä olit toivonut. :) voisit myöhemmin (terveenä!) kirjoitella vähän fiiliksiä ja muita alkaneesta opiskeluvuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ja ei. Kyllähän täällä on tullut monia juttuja joita ei etukäteen ajatellut, mutta siitä voisin kirjoittaa myöhemmin, silloin kun on täällä asustanut vähän kauemmin kuin sen 2 viikkoa.

   Poista
 3. Ääh...! Sairasteleminen on kyllä niin takapuolesta varsinkin näin lukukauden alussa, jää niin helposti jälkeen juuri nyt... Yritä nyt vaan parantua, tsemppiä, tsemppiä! :)

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Ja oiski normaali sairaus vaan, mutta kun vielä uusiutuu ja kaikenmaailman tulehduksia jokaisessa mahdollisessa paikassa.. Vaikea sitä on keskittyä täysillä.

   Poista
 4. En voi sanoa muuta kuin, että olen todella ylpeä sinusta! Itse en olisi edes ajatellut meneväni noin kipeänä kouluun, olisin luultavasti haistattanut vitut kaikelle ja jäänyt kotiin nukkumaan.. :D Nyt yrität miettiä vain positiivisesti, niin ehkä tuo sairastaminen katoaa. Ja jos ei niin ehkä joku poppamies/hevoset auttaa?

  VastaaPoista