sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Paluu sinne mistä kaikki lähti

Tosiaan Tiian hevoset lomailevat, joten ajattelin mennä jonnekkin tallille irtotunnille. Samalla huomasin, että eräällä tallilla oli sellainen tarjous, että entiset ja nykyiset asiakkaat saavat ostaessaan irtotunnin toisen irtotunnin kaupan päälle. Kyseinen tallihan on juurikin se talli, jossa kävin 7 vuotta sitten alkeirkurssin..
Torstaina saavuinkin siis sille samaiselle tallille, jossa kauan sitten aloitin ratsastuksen, elikkä viimeisin ratsastus kyseisellä tallilla oli ainakin 5 vuotta sitten. On se kumma, miten tietyt hajut jäävät mieleen. Kun  saavuin hevosten luokse se niiden tuoksu oli niin tuttu. Juuri se tietty haju, olisin voinut tunnistaa pelkästä tuoksusta, että kyseessä on Lahnuksen ratsastuskoulu.
Lahnuksesta on myyty suurin osa hevosista, joilla ratsastin aloittelijana, joten olen iloinen, että sainkin sellaisen hevosen, jolla olin joskus mennyt. Ratsunani oli nimittäin Lola. Meillä oli maastotunti ja juuri tunnin aluksi, kun lähdimme maastoon jäätävä kaatosade yllätti meidät.. No eipä se menoa haitannut. Käytiin matkan varrella hyppäämässä muutama maastoeste ja lopuksi kerettiin vielä hetkeksi maneesiinkin. Lolaa en saanut liikkumaan sen kummallisemmin, mutta se on kuitenkin ehkä kiltein ja herttaisin hevonen, jota olen koskaan tavannut.
Sunnuntai aamuna oli vielä toinenkin tunti, jolle sain kanssa Lolan. Tuli vähän kiire hakea hevonen pitkältä laitumelta kauimmaisesta päädystä ja vielä, kun hevonen ei olisi heti halunnut antaa kiinni..
Lolaa en yksinkertaisesti osaa ratsastaa peräänantoon, koska se ei ihan toimi sellaisilla tavoilla joilla yleensä yritän hevosta alkaa ratsastamaan. Tiesin sen jo etukäteen, ehdin torstaina kokeilla ne nopeasti, kun käväistiin kentällä ja maneesissa.
Lähdin siis ratsastamaan Lolaa ihan pehmein avuin ja kevyellä tuntumalla, koska se selväsit jännittyi lisää, jos aloin pitää selkeää tuntumaa. Sainkun sainkin Lolaa viimeisellä puolella tunnilla rentoutumaan. Siten, että se laski päätänsä tuntumaa kohti ja tuntui selkään hyvältä, mutta ne olivat vain pätkiä ja äiti oli osannut tallentaa vain yhden videolle vaikka niitä oli useampia..
laatuja vaan teillekkin.Tässä mun piti yhtäkkiä myödätä " jättäen hevonen yksin" kun se jännittyi ja se toimi.

Pohkeenväistöjä. Paremmaltahon tuo näyttää kuin kuvissa 5 vuotta sitten :D


 Ja mitäs mieltä mä nyt olenkaan. Puolensa ja puolensa. Itse jäin kaipaamaan opettajan vinkkejä istunnasta. ( Kyseessä ei ole opettaja, joka olisi muo opettanut sen 2 vuotta ja alkeiskurssin vaan tämä kyseinen opettaja on pitänyt joskus mulle vain pari rästituntia) Opettaja ei kertaakaan tunnin aikana maininnut sanallakaan mun istunasta mitään, vaikka sen olisi tullut nähdä punaista mun käsistä, jotka seilasi tiesmissä( Tiia ei ainakaan olisi jättänyt mainitsematta niistä, koska ne olivat tänään harvinaisen huonot :D ) Olisin myös halunnut, että olisin saanut ratsastaa hevosta enemmän, eteen jolloin olisin saanut sen paremmin avuille, mutta mulle sanottiin kokoajan " ota kiinni, ota kiinni, ei Rebekka noin "lujaa" ". Mielestäni vauhti oli silloin melkein jopa normaali tahtinen, eikä sellaista onnetonta lyllerrystä.
 Silloin tällöin opettaja antoi erittäin ristiriitaisia ohjeita, mutta myös niitä hyviä vinkkejäkin tuli. Ja vähän myös tuntui, että ei mahdu oikein tekemään asioita ja ei ehdi saada tarpeeksi opettajalta neuvoja, sillä tunnilla oli 10 ratsukkoa. Ehkä vaikuttaa sekin, että olen tottunut ratsastamaan max.4 hengen ryhmissä.
Positiivista taas oli se, että hevoset tosiaan saa olla yötäpäivää ulkona valtavalla laitumella suuressa laumassa ja se näkyy niiden käytöksestä. Kaikki hevoset ovat erittäin rauhallisia ja kilttejä ja ne eivät omaa pahoja tallitapoja. Hevoset liikkuvat rennosti ja ratsastajille painotetaan erittäin paljon pehmeillä avuilla ratsastusta eikä hevosia aleta pakottamaan mihinkään. Tallilla kaikki opettajat ja ihmiset ovat erittäin mukavia ja avuliaita.
Tosiaan puolensa. Jostain syystä mun oma istunta tuntui Lahnuksessa paaljon rennommalta. Tykkäsin Lolasta kuitenkin aika paljonkin vaikka se ei saakkaan muo loistamaan siellä selässä. Se on erittäin herttainen hevonen, voin vain kuvitella sen olevan jonkun tätiratsastajan unelmien hevonen.
Maassa maan tavalla. Edelleen kyllä tykkään Lahnuksesta, johtuneen ehkä tosiaan siitä, että kaikki sieltä silloin joskus lähti, mutta kyllä silti taas muistan ne syyt miksi siellä joskus lopetin. Tässä vielä kooste oikein laatu videota.. Kerrankin ei ollut hankalaa tehdä lyhyttä koostetta. Ja tosiaan ne onnistuneet pätkät joissa Lola oli rento ja miellyttävä ratsastaa, niin niitähän oli se yksi videolla, joka on siis tuo kokorataleikkaa. Ja tossa biisissä on muuten aivan ihanat sanat, jotka jopa melkein sopivat nykyiseen hetkeen.. Koska mä meinaan harkitsin, jopa 10 kerran kortin ostamista Lahnukseen, mutta en kyllä välttämättä sitä nyt ostakkaan yllä lukevista syistä mutta täytyy katsoa!

I think you're already leaving
Feels like your hand is on the door
I thought this place was an empire
And now I'm relaxed and I can't be sure

But I think you're so mean, I think we should try
I think I could need this in my life
And I think I'm scared, I think too much
I know it's wrong, it's a problem I'm dealing

If you're gone maybe it's time to come home
There's an awful lot of breathing room but I can hardly move
And if you're gone, baby, you need to come home
'Cause there's a little bit of something me in everything in you
6 kommenttia:

 1. Kiva postaus taas! On hauska kyllä mennä pitkästä aikaa tallille jossa aiemmin on käynyt tunneilla, itekki kävin viimetalvena kokeilemassa taas entistä tallia jossa talutustunneilla kävin :D

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Jep niin on, ja näkee paikan jotenkin aivan uusin silmin.

  VastaaPoista
 3. Ohoh, säpäs näytät ihan erilaiselta sellaisen hevosen selässä, joka ei ihan sinne vaativiin taivu :D Vaikka toisaalta saithan sä sen Namunkin lopulta kuuntelemaan, että että... Tuo 10 tunnilla on kyllä todella paljon, miten siinä ehtii mitään opettaa. Nopeasti laskettuna 60min tunnista (jos tasapuolisesti kommentoi) saat 6 minuuttia opetusta ja loppu on itsenäistä ratsastusta.. Pienryhmät ovat kyllä mahtavia!

  Muuten, ootko sä kesän aikana tulossa vielä Päiville? Jos olet, niin täältä löytyy sitten pari-kolme hevosta jotka kaipailisivat kouluratsastajaa selkäänsä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Jep se on tosi paljon, eikä siinä sellaisia henkilökohtaisia vinkkejä paljoaa kerkeäkkään saada. Joskus Lahnuksessa oli enemmänkin, kun siellä vakituisesti ratsastelin. Mutta toisaalta Lahnuksessa onkin ihan superhalvat tunnit, esimerkiksi toi irtotunti tais olla 25 euroa halvempi kuin Tiialla ja sain vielä toisen tunnin kaupanpäälle. Eli tosiaan puolensa ja puolensa. Mutta kyllä niistä pienryhmistä vaan tosiaa saa enemmän irti.
   Heh :DD Tota en varmaa ainakaan tässä heinäkuussa, kun mulla on kokoheinäkuu töitä ja päivi seikkailee siellä ulkomaillansa, mutta katotaan lähempänä, ehkä Elokuun alussa? Mä jo luulin, että et halua päästää muo enää polles selkään kun kiusasin sitä niin kauheesti :DD Taas minä ja mun negatiivinen ajattelutapa :"D

   Poista
 4. Voi kun ratsastat niin nätisti! :) Ilo silmälle, itse vaan heilun ja keikun ja en ratsasta tarpeeksi pohkeella, jolloin rupean enemmän kädellä ratsastamaan... :D Ehkä se johtuu siitä, etten ratsasta kunnolla usein, sellaisen tosissaan vedetyn koulutreenin pääsen vetämään vain kerran kuukaudessa, tai en ollenkaan. :D Ja noissa on omat hyvät puolet, joko menee vaatimattomalla hevosella halvan tunnin, tai sitten vähän paremmalla kalliimman :D

  VastaaPoista