lauantai 28. marraskuuta 2015

Testissä Dressage OnSite

Mikä ihmeen Dressage OnSite?
Dressage OnSite on netissä toimiva palvelu. Ideana on, että voit ihan kotikentälläsi ratsastaa kouluradan ja saada siitä tuomaripalautteen. Rata videoidaan ja lähetetään lomakkeen mukana, jonka jälkeen saat radasta pöytäkirjan, sekä tuomarin audio kommentti raidan. Jos mielenkiintosi heräsi voin tutustua sivustoon täältä. En palvelua tässä sen suuremmin esittele, tuolta sivulta löydät kaiken!

Itse valitsin vapaavalintaisen ohjelman rata-arvioinnin, eli en osallistu radallani ns.kilpailuun. Pohdin jonkin aikaa menisinkö helpon A:n vai B:een, mutta suoritus päivänä Hämis tuntui niin huonolta, että päätin mennä mahdollisimman helpon radan. Koska en olisi niin nopeasti ehtinyt uutta rataa opetella, suoritin helppo C:1, jonka muistan ulkoa varmaan vielä vanhainkodissa. Vapaa valintaista rataa suorittaessa saa itse valita tuomarin. Tuomareita on ihan kansallisen tason tuomareihin saakka, mutta itse valitsin Tuijan, jonka valmennuksissa olen käynyt hänen hevosellaan. Enkä kyllä kadu tuomari valintaani ollenkaan!
Aluksi tietenkin rajasin kentästämme suurinpiirtein lyhyen kouluradan muotoisen ja laittelin kirjaimet, jotka myöhemmin katsottuna olivat päin helvettiä vaikka niitä kuinka olin yrittänyt mittailla. Sitten Hämiksen siistiminen edes siedettävään kuntoon ja selkään. Heti selkään noustessani tunsin, että tänään ei kyllä tule yhtään mitään. Ja oikeassa olin. Sain verkassa ihan hyviä pätkiä, mutta ne aina vain katosivat. En pystynyt saamaan Hämistä eteenpäinpyrkiväksi ja rennoksi samaan aikaan. Oli valittava jompikumpi ja valitsin rentouden, sillä Tiian mielestä se oli parempi vaihtoehto, ettei tulisi kiireinen vaikutelma.
Oli hyvin rentouttavaa, kun sain verkata juuri niin kauan kunnes oltiin sekä henkisesti, että fyysisesti valmiita rataan. En pitänytkään mitään kiirettä ja työstin Hämistä edes hiukan paremmaksi. Sitten suoritin radan ihanan rauhassa, jostain syystä mulla ei ollut mitään paineita. Rata oli hyvin, hyvin heikko jos verrataan meidän kahteen edelliseen A:n rataan, mutta se oli kuitenkin parasta, mitä me pystyttiin yhdessä juuri sinä päivänä antamaan. Kaikki ei ole aina niin yksinkertaista, olen kuitenkin iloinen, että itse jaksoin tsempata itseni radan läpi ja selvästi Hämiskään ei ihan läskiksi kuitenkaan pistänyt.

Sitten jäätiinkin vain odottelemaan tuloksia, jotka äsken sain sähköpostiini. Kun silmilleni hyppäsi 65% olin hyvin, hyvin positiivisesti yllättynyt. Rata oli yksi syksyn huonoimpia ratsastuksia ja silti ylsimme noin hyviin prosentteihin. Ja mikä on mielestäni hämmentävää, aika lailla tasan vuosi sitten suoritin samaisen ohjelman ja silloinkin vain hammasta purren rata läpi. Silloin sain prosenteiksi 51%. Eli jos mulle erittäin huono suoritus yltää nykyään 65%, en voi olla kuin tyytyväinen.
Palautteeseen kuului myös tuomarin audio kommentti raita, joka oli vähintääkin tehokas. Saatiin hyviä vinkkejä Hämiksen kanssa treenaamiseen. Tuli sellaisia vinkkejä, mihin en ole ennen kiinnittänyt huomiota. Jatkossa meidän pitäisi siis mennä ainakin ravipuomeja sekä pohkeenväistön sisällä siirtymisiä!


Tässä vielä video rataan
Itse pidin palvelusta ja aion ehdottomasti jatkossakin käyttää kyseistä palvelua. Arvioinnin sain viikon sisään ja se oli erittäin tehokasta, varsinkin audiokommentti raita. Verkata saa juuri niin kauan kunnes tulee hyvä fiilis, jos rata epäonnistuu sen voi vain kuvata uudelleen. Voisin lämpimästi suositella Dressage OnSite:ia kaikille!
Vaikka kyseisenä päivänä mikään ei onnistunut on viimeaikojen  treenit sujuneet todella hyvin! Esimerkiksi Daisy oli tänään koulutreeneissä aivan super! D oli ihan höyhenen kevyt ratsastaa ja toimi kuin ajatus! :)

2 kommenttia:

  1. Tää kuulosti tosi kiinnostavalta ja oikeesti voisin itsekin kokeilla! Mulla on se, että pelkään kisatilanteita joten tällaisesta olisi varmasti apua. Tosi kivoja kuvia. :)

    VastaaPoista