torstai 28. huhtikuuta 2016

14 tunnin päivä

Lauantaina herätyskello soi 5.30 ja hevosauto suuntasi kohti Ypäjää, sillä Tiialla oli koulukisat ja maastoestevalmennus. Minä ja Sanna suunnattiinkin matkaan hevosenhoitajina ja kuvaajina.
Kaikki postauksenkuvat (c) Sanna Pohja !!!
Päivä alkoikin, kun Tiia starttasi Daisyllä VaB:0, joka meni aika nätisti. Huvittavaa on, että Tiia saa Daisyllä noin 10% paremmat prosentit kolmekertaa vaikeammasta luokasta kuin minä.. :D Huomaa, että kyllä tässä on vielä jotakin opittavaa.
Daisyn radan jälkeen käytiinkin Ypäjän maastoesteillä, kun Tiia vähän treenasi Zz:tillä ja Frontsulla. Saatiin oikein hieno ilma, vaikka keskenkaiken meidät yllätti aivan jäätävä raesade ja maakin muuttui ihan hetkeksi valkoiseksi!
Frontsu

Kylläpä sitä taas edustetaan

Zz hyppää vedestä
 Maasoesteiden jälkeen olikin hetki aikaa katsoa kisoja, ennenkuin oli Hatin vuoro startata. Hatti starttasi Prix St Georgen ja suorituikin siitä kunnialla! Otetaan kuitenkin huomioon, että Hatti on jo 16-vuotias hevonen, jolla ei voi enää aktiivisesti rankkaa treeniä harjoitella. Hevonen, joka käy ratsastuskoulutunneilla, ja silti yltää jopa 60% ton tasoisessa luokassa! Ei voi sanoa kuin, että super hevonen.
Neljänmaissa saavuttiin takaisin tallille, jolloin minä ja Sanna tehtiin vielä iltatalli ja siivottiin karsinat. Ehditiin myös käydä ratsastamassakin, kyllä sit aika paljon saa yhteen päivän mahdutettua. Tosin, itse päätin mennä vähän rennommalla meiningillä ja lopulta löysinkin itseni Raksun selästä pelkän riimun kanssa. Oli kyllä kiva pitkästä aikaa mennä aivan rennosti, on tullut taas viime aikoina treenattua niin paljon.
Tosiaan ei ole paljoakaan kerrottavaa pelkästä humputtelusta, joten antaa kuvien puhua puolestaan, sillä niitä on paljon!


Ilmeellä mennään


Nyt on kyllä kouluratsastajan istunta parhaimmillaan .. :D


Mietin kehtaako tätä julkasta xD Mähän oon tässä kun joku iloinen lapsi, joka on päässyt ponin selkään :D
 En olekkaan vielä Tiialla kenelläkään ratsastanutkaan vain riimulla, joten oli ehkä aikakin :D Raksulla se ei ainakaan ole mikään ongelma, se on niin rauhallinen ja tasainen kaveri. Ei varmaan sanoisi mitään vaikka pommi räjähtäisi vieressä. Mua myös hiukan varoiteltiin, että se voisi kuumua, mutta kyllä tämä vanhus pysyi kokoajan rauhallisena ja toimi 100% painoavuilla <3


Tiia on myös rakentanut tallille vesiesteen! Onko vähän siistiä, ei se vielä ihan valmis ole, mutta ihan super kiva! Se on myös niin käytännöllinen, sillä se täyttyy itekseen luonnonvesistä, sillä talli sijaitsee ikäänkuin suossa. Ypäjältäkin on nyt saapunut kirje ja pääsykokeisiin on nyt tasan 20 päivää. Paineethan tässä vaan kasvaa, mutta nyt täytyy vaan tsempata täysillä, että saa niistä pääsykokeista kaikki mahdolliset pisteet!


2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Yllättävän paljon saa tosiaan yhteen päivään mahdutettua :D. Tsemppiä pääsykokeisiin!

    VastaaPoista