perjantai 19. kesäkuuta 2015

Kenttäratsastusta


Vielä tulee yksipostaus pelkillä videolta pysäytetyiltä kuvilla. Nyt nimittäin opetin äidinkin vaihtamaan videolta kuville, se onkin niin monimutkaista... krhm. Itse en nimittäin tykkää blogata käyttäen videolta pysäytettyjä kuvia, mutta tällähetkellä haluan enemmän videoita. Joskos nyt alkaisin saamaan aina molempia ratsastuksista.

Keskiviikkon mulla ei ollut siis kameraa mukana, juuri kun todellakin olisi pitänyt olla. Meillä oli siis maastoesteitä, mutta ensin verkkasimme kentällä. Olisimme tulleet vielä yhdentehtävän kentällä, ennen siirtymistä maasto osuudelle. Tulimme niinkun jäljitelmän maastoesteradalla normaalista coffinista. Eli meillä oli pysty askel vesimatti askel ja pysty. Ajattelin, että Zz saattaa katsoa vesimattoa, mutta luottavaisin mielin lähestyin coffinia. Kuitenkin jo alastulossa Zz pistää liinat kiinni ja "hyppääsivulle" juuri kun takajalat laskeutuvat edellisestä hypystä ja pahaa aavistamaton Rebekka lentää kuin leppäkeihäs vesimatolle. Luojan kiitos siinä ei ollut vettä. Zz lähtee laukkailemaan kaikki risukot läpi ja katkoo ohjat ja kaikkea sellaista.. Ja kun vihdoinkin pääsen takaisin kyytiin Tiia laskee pystyt ihan melkein maantasalle. Tulin uudestaan siis saman laukassa. Zz teki aivan samalla tavalla kuin ennekuin tipuin. Nyt pidin kuitenkin varani ja pysyin kyydissä. Sain ohjeeksi vain pohkeet, pohkeet, pohkeet se on ennenkin mennyt yli vesimatosta. Zz nousee ihan kunnolla pystyyn ja minä tietysti roikun suussa, kun en osannut varautua. Hetken jo pelkäsin Zz:n kaatuvan. Hetken taisteluiden jälkeen saatiin Zz vesimatosta yli ja loppujenlopuksi ihan nätisti coffini suoritettua.
Loput maastoesteet menivät ihan hyvin. Ainoastaan joissain hypyissä mun lyhyt esteraippa kääntyi osottamaan ylöspäin, joka tarkoitti, että hypyn jälkeen sitten mentiin ja lujaa.
Ylöshyppy ja tässä juurikin sellainen hyppy jonka jälkeen hevonen otti jalat allensa. (c) Tiia Mäntykoski
Eilen meillä oli sitten kaikki lajit ja se tapahtui vähänniinkuin kilpailuharjoituksena. Ja nimenomaan harjoituksena. Meillä oli siis kouluun, esteisiin ja maastoesteisiin verkka ja sitten rata. Esimerkiksi kouluradalla ei ollut kuitenkaan mitään "tuomaria" tai emme saaneet papereita. Esteradan jälkeen olisi saanut jatkaa maastoesteisiin vaikka radalla olisi tullut hylky tms, mutta kaikki tekivät puhtaanradan. Ja sitten vielä maastoesteillä ei katsottu aikaa tms. Minusta se oli vain ihanaa, jäi turha stressaaminen pois.
Kaikki menivät tutustumisluokan kouluohjelman. Mun kohdalla Zz oli verryttelyssä superkiva ja pysyi hyvin kuolaintuella. Radalle päästyämme ruuna kuitenkin oli todella huono. Se oli kokoajan pohkeen takana. Itse möhlin kaikenmahdollisen ja mahdottoman ja Zz vähänväliä lakkasi kuuntelemasta muo ja sain potkasta ihan kunnolla, että sain hevosen huomion takaisin.. Radan jälkeen Tiia kysyi miten meni omasta mielestä. Itse tokaisin vain, että onneksi ei olleet oikeat kisa, sen verran heikkosuoritus se oli.

Esteillä meni taas toisinpäin. Zz oli verkassa huonompi kuin radalla. Verkassa tuli enemmän huonoja hyppyjä, joissa jäin suuhun kiinni. Ratahan oli todella helppo. Se oli helpompi kuin monirata mitä olimme menneet tunnilla ja radalla hypättiin vain 7 estettä ilman uusintaan suorilla helpoilla teillä. Minusta se oli ihan kiva, siitä jäi hyvämieli, kun siinä oli helppo onnistua ja saada puhdas rata. Ja nyt puuttui esimerkiksi se stressi, että ei tarvinnut miettiä aikaa vaan sain ihan  rauhassa suorittaa radan. Ainoa pieni huonompi kohta tuli radalla, kun Zz heti esteen jälkeen lähtee kuskaamaan muo kentänkeskelle nähdessään kuvaajan sadeviitan..  Ei se onneksi ollut niin vaarallista, ehdin kuitenkin kääntää hyvin seuraavalle esteelle.
Lisää kuvateksti

Laatuja..
Maastoesteistä jäi superhyvä fiilis! Kaikki se epäröinti mikä oli eilen ollut, kaikki se oli poissa. Esteidenkään jälkeen ei vedetty mitään spurtteja, sillä jätin raipan pois. Verkassa Zz kyllä kielsi eräälle pienelle tynnyrille. Tosin se olisi mennyt siitä yli, jos olisin itse reagoinut nopeammin ja tästä juurikin heijastuu se kokemattomuus. En reagoinut nopeammin, koska en ollut varma hyppääkö se vai ei. Myös kentälleppäin tultaessa eräänpuun vieressä oli pari suurta autonrengasta(purettu maastoeste) ja niitä ei nähty kun tultiin suunnasta metsästä kentälle. Ne nähdessään Zz aina heittäytyi samantien tientoiseen laitaan. Niihinaikoihin selästä kuului varmasti epämääräistä muminaa:D
Tulimme vielä radan. Rata alkoi hyvinpienellä alashypyllä kentältä pois tielle joka vei ylämäkeen. Tieltä poikkesi pieni polku jossa oli hieno koivueste, jonka jälkeen piti saada hevonen takasin nopeasti ylämäkeen ja hypätä tynnyreiden yli. Tynnyreiden jälkeen tie kaartoi aikapaljon oikealla ja tässä vaiheessa tuli aikapitkä laukkapätkä jonkamatkan varrella oli yksitynnyri este. Tieltä tultiin ylöshypyllä kentälle ja täytyy sanoa, että tuo oli jo suht iso ylöshyppy. Kentälle laukattiin ja tehtiin eräänlainen silmukka, jolla suuntavaihtui. Matka jatkui coffinille, joka oli kyllä aika helppo. Siinä oli tynnyri ja haudan yli pääsi ominjaloin harppaamalla, ja taas pieni tynnyri. Se oli siis aika helppo, sekä ratsastajalle, että hevoselle. Kenttä kierrettiin ja takan oli vielä koivueste. Kulman takana piti saada hevonen taas takajaloille ja tulla suht reipasta vauhtia ja hypätä talo este. Talon jälkeen kentänkautta reilu alashyppy ja samainen lenkki metsässä ja pieni ylöshyppy kentälle ja rata oli suoritettu. Viimeisellä metsälenkillä Zz oli niin hieno. Annoin sen vähän spurtata ja se meni juuri sopivaa vauhtia, mutta niin, että se pysyi kuitenkin kokoajan hallinnassa. Olin niin tyytyväinen radanjälkeen, kokorata puhtaasti!!
Tuossa vielä kooste, josta näkyy kaikkilajit! Tässä vielä linkki jos upotus ei toimi.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja ei minua ainakaan niin hirveästi nuo pysätyskuvat haittaa. Näitä maastaripostauksia ei vaan saisi lukea, alkaa vain kahta kauheammin tekemään mieli sellaisille! Onnittelut onnistuneesta suorituksesta vikana päivänä, ei tuo koulukaan nyt niin pahalta näyttänyt! Kenttäkisoihin vain! Ja ei niissä kisoissakaan pakko ole kisata, nekin voi mennä ihan rauhassa ja ottaa treenin kannalta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ne kyllä haittaa :D Haha, miksi et vain menisi hyppää jonnekkin maastoesteitä ;) Ja musta toi verkka oli ihan hyväntuntunen mutta radalla oli kyllä tosi paska fiilis. Jos mä kuitenkin jätän ne kenttäkisat niille muille ihmisille, hehe :D

      Poista