torstai 10. syyskuuta 2015

Estesatuloiden kirous

Tää tyttö ei jaksa ymmärtää niitä esteratsastajia, jotka treenavat kouluakin estesatulalla!
Menin tänään myös rästitunnin, joten mulla oli kaksi tuntia putkeen. Aluksi oli tarkoitus, että ratsastan koulutunnin Daisyllä ja sitten esteet Frontsulla.
Daisyn selässä olinkin aiemmin käynyt vain kaksi kertaa, joten onhan se vielä vähän hakemista, kun ei hevosta niin hyvin tunne. Jos vaikka verrataan Hämikseen, jonka jutut tunnen jo aika hyvin, sillä olen mennyt sillä puolet enemmän kuin Tiian muilla hevosilla :D
Silti vaan oli mukava päästä taas tämänkin tamman selkään, edellisestä kerrasta(eli siitä ensimmäisestä) jolloin väännettiin koulua, olikin kulunut jo reilu 5kk!
Ja ensimmäiset fiilikset olivat, että vaikka Daisy jatkoikin estetunnille, olisi vain pitänyt jaksaa vaihtamis operaatio ja ottaa koulusatula. En vain tajua, miten joku vapaa ehtoisesti treenaa estesatulalla koulua! Mulla ainakin tuntui, että viimeistään siinä vaiheessa, kun ei ollutkaan mitään tukea, niin jalat lähtevät lentoon. Myös aina estesatulalla treenatessa saan ongelmakseni jäätävän tuoli-istunnan. Ilman satulaakin olisi parempi!

Koulutunti, eli tunti jossa olin rästiläisenä oli jokin alkeis/jatko ryhmä, joten teimme erittäin helppoja juttuja. Olipas niin outoa, kun koulutunnilla ei treenattukkaan sulkuja ja avoja ties mitä kiemuroita, vaan vaikein tehtävä oli käynti pohkeenväistö! Sen pitäisi olla helppoa tehdä jotakin ympyrää, mutta hevonen ei kuitenkaan tullut niin hyväksi kuin kaikkien monimutkaisten kiemuroiden seurauksena!
innostuin vähän sumentaa taustaa :DDHavaitsenko vinoutta? Se on ongelma, jota en itselleni missään nimessä haluaisi.


Oli vissiin hauskaa

Ei oikein meinannut sisäpohje mennä läpi.

Tässä se kuuluis tuoli-istunta. Estesatulan syy! ;) xD
Mulla oli oikein mukava koulutunti Daisyn kanssa. Se oli paljon letkeämpi ja parempi, kuin silloin 5 kk sitten. Sain myös kehuja siitä, miten hirveän paljon tasaisempi käsi mulla on, kun vuoden alussa. Tiiakin taisi olla ihan tyytyväinen, sillä päätettiinkin, että jatkan Daisyllä estetunnille.


Heti, kun aloimme hypätä Daisy kuumui kovasti. Se alkoi heti käydä kierroksilla ja rentous oli tiessään, mutta eihän se onneksi esteillä niin haittaa. Siis, että hevonen ei ole rennosti kuolaintuella. Teimme aika helppoja tehtäviä. Suoraan lävistäjää, jossa oli pari kavalettiä. Tulimme myös kahdeksikkoa yms.
Daisy oli aivan erillainen hypätä, kuin kesällä. Kesällä se kuumui vasta viimeisellä linjalla, ja oli silloinkin hyvin hallinnassa. Nyt se vähän kiikutti mua miten sattuu ja siellä sai ihan todella pidätellä ja miettiä mitä siellä selässä oikein tekee. Tietysti videolla näyttää, kuin Daisy menisi vain reipasta laukkaa ollen pehmeä suusta, mutta se selkään välittyvä fiilis oli hiukan eri ;)  Jotenkin vain huvittavaa, miten helpolta ja rennolta Daisy näytti videolla!
Mulle on opetettu, että pienillä esteillä ei juurikaan tarvitse myödätä. Onneksi keskityimme myös mun myötäämisen, ja lopputunnista myötäsinkin jo ihan ok hyvin.
Meillähän on maanantaina taas tallin omat pikku kisat, ja olenkin ilmottautunut mun ihka ekaan 80 cm rataan, hui.. Siksi kysyttiinkin, jos voitaisiin mennä jotain 80 cm korkuisia, sillä yleensä emme tunneilla kovin korkeita hyppää. Tiia kyllä pariin otteeseen ehdotti jos menisin ne pienempänä, sillä Daisy tosiaan vähän kiikutti mua vaikka se ei siltä näyttänyt. Halusin kuitenkin päästä pitkästä aikaa hyppäämään edes hieman isompaa, joten en kadu yhtään sitä, että valitsin miltein 90 cm esteet, joita ei olla hetkeen hypättykkään. Isompien kanssa ei ollut sen suurempia ongelmia ja ne olivat kuitenkin helpossa paikassa, eli sarjassa. Myös samalla linjalla oli hieman isompi este. Ennen mulla oli rimakauhuakin, nykyään se on kyllä tipotiessään! Videolla näkyy enempi hyppyjä :)
Toivottavasti ei haitannut hiukan kuvapainotteinen postaus, aina ei jaksa avautua!

4 kommenttia:

 1. Koulusatulasta puhumattakaan! Siellä tulee niin jäykkä ja inhottava olo, että ei paljoa kiinnosta koulusatulaa hankkia :D Estepenkillä koulua mennään lyhyemmillä jalustimilla ja jalka pidetään tietoisesti takana :D
  Hahah, back to basics ;) Ehkä tekee välillä ihan hyvääkin treenata ihan niitä perusjuttuja, niin saa ehkä lisää työkaluja vaativampiin liikkeisiin!
  Ja nyt lenppariaiheeseen eli esteisiin :D Se sun tunne siellä selässä ei ehkä ollutkaan vaan tunnetta, koska mulle ainakin tuli heti fiilis että nyt on kyllä hevonen menossa. Hypyt tuli vähän mistä sattui ja linjat mentiin kiemurrellen. Ja näin sanoo sitten esteratsastaja ;) Mutta hei ei näyttänyt kyllä vaikealta hypätä noita, kyllä se 80cm menee kuin leikiten! Kelläs muuten menet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäykkä ja inhottava olo, pah! Ihanan kotoista ja jaloilla mukava tuki! ja ei ei ei, ei koulua lyhyillä jalkkareilla, eihän silloin pääse edes käyttää jalkaa! :D
   Aijjaa, no hyvä etten kuulosta sitten ihan valehtelijalta .. :D Lähestymiset on yliarvostettuja :/ ja en tiedä kenellä kisoihin menen, Daisya tai Frontsua toivoin, mutta ei oo todellakaan varmaa että saisin jommalla kummalla mennä :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä videon perusteella että hevonen on ihanan innoissaan esteistä, reippaasti ainakin halusi mennä ! :D Kivaa vaihtelua kun saa välillä vähän esteistäkin postausta. Musta kuvia oli tosi hyvä määrä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole tullut estepostauksia kun oli vasta toinen hyppytunti syksyllä ja ekalla kerralla kamera oli kotona ;)

   Poista