torstai 3. syyskuuta 2015

Liebster awards*2

Nyt on ollut aika paljon kaikkia haasteita liikkeellä, mutta musta se on vain kiva juttu, sillä niitä on hauska tehdä ja muiden tekemiä on kiva lukea. Tämän Liebster award haasteen sain Marilta sekä Elinalta, kiitoksia!

Haasteen säänöthän ovat tämänlaiset:
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 eri kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Award-haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille

Elinan kysymykset

1. Onko sinulla lemmikkiä/lemmikkejä? Jos on niin mitä?
- Meidän talossa asustelee 3 koiraa. Saksanpaimenkoira Roi, Bouvier Nalle ja sitten minun oma koira Sk. Kettuterrieri Niko.


2. Mikä on lempiruokasi?
- Varmaan poronkäristys ja perunamuusi

3. Minkälaista musiikkia kuuntelet, onko sinulla suosikki bändiä?
- Vastaan samaan kysymykseen alhaalla vähän laajemmin, mutta olen aika kaikki ruokainen. Raskaampi musiikki, hevi, metalli, rock yms eivät saa kyllä minulta kehuja.

4. Onko sinulla läppäriä?
- Ei ole omaa, mutta meidän perheen yhteinen kone on läppäri.

5. Minkä merkkinen puhelin sinulla on, tai millaisen haluaisit?
- Mulla on Iphone 4s ja varapuhelimena Nokia Lumia 920. Tuo mun Iphone on kyllä niin hyvä, enkä oikein niistä uudemmistä tiedä, joten nykynen on hyvä, ehkä uus näyttö olisi hyvä!


6. Onko sinulla kameraa/kameroita?
- Kuvaan tällä hetkellä Canon EOS 600D:llä ja se on ihan hyvä. Omistan myös Nikon coolpix S3400 tai joku tuollainen, mutta siitä on jo kaikki laturit ja kaikki kadonneet.

7. Mistä pidät kesässä? Entä huonot puolet?
- Kesässä pidän lämmöstä, ja pitkistä valoisista illoista ja auringonlaskuista. Huonot puolet? Ei kesässä oo huonoja puolia!

8. Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko ne luonnostaan sen väriset?
- Minäkun en hiusten väreistä mitään ymmärrä, mutta ehkä olen sellainen kuuluisa blondi. Mutta, mielestäni hiukseni ovat jokseenkin maantienharmaan väriset. En ole koskaan värjännyt hiuksiani.

9. Vähintään yksiasia, minkä avulla maailma olisi parempi paikka?
- Ben&Jerrysit eivät olisi niin kalliita B) No ei, ihmiset eivät miettisi aina vain ja ainoastaan omaa etuaan:)

10. Mikä on suosikki aineesi koulussa? Entä inhokki?
- Keväällä meillä oli kuviksessa valokuvausta, ja se oli kivaa. Myös ilmaisutaito ja äidinkieli ovat kivoja, sillä olen hyvä niissä. Englanti on kanssa kivaa, mutta siinä olen ihan yyber huono. Inhokkeja on liikka, kemia, matikka ja fysiikka. Ja Ruotsi. Hyi, yök.

11. Mitä kieliä osaat? Haluaisitko osata useampia kieliä?
- Osaan äidinkielenäni Suomea, huonosti Englantia ja Ruotsista on jäänyt  pari lausetta mieleen. En jaksaisi opiskella mitään kieltä, mutta jos kielen voisi vain taikoa päähän, niin olisi mageeta osata jotain mandariini kiinaa, arabiaa tai venäjää!
 Marin kysymykset

 1. Jos saisit muuttaa elämästäsi yhtä asiaa, minkä muuttaisit?
- Jaahas, tämä haaste siis alkaa jo vaikealla kysymyksellä :D Mä en ihan oikeasti osaa valita yhtä asiaa! Olisi ollut hauska syntyä vaikka Amerikkaan Texasiin tai Arizonaan jollekkin ranchille. Jos olisin tuonne syntynyt mulla olisi moniasia paremmin, mutta toisaalta osa asioista huonommin. Osaisin esimerkiksi Englantia sujuvammin, sekä olisin luultavasti vähän luonnonläheisempi. Olisin saanut ratsastaa pienestä saakka, jolloin ratsastaisin jo paljon paremmin, tai ainakin tuntisin hevoset ja niiden käyttäytymisen paljon paremmin. Olisin oppinut kunnollisia hevostaitoa, ja kukaan kukkahattu täti ei olisi neuvonut pikkusormipystyssä. Tai ainakin uskon, että millään rancheilla ei ole kauheasti kukkahattutätejä. Kaikki olisi niin erillaista, niin olisi hauska nyt vain hypätä toiselle puolelle maailmaa elämään täysin erillaista elämää. H i u k a n sekava vastaus.

2. Kesä vai talvi? Perustelut
- Ehdottomasti kesä! Onhan talvellakin puolensa. Talvisin on kauniita aamuja, sekä pääsee ratsastamaan lumihangessa. Kaikkialla on valkoista. Silti ensimmäiset ajatukset mulla talvesta on loskaa, räntää, pimeää ja aina joku pikkusormi aivan jäässä. Kenttä sellaisessa kunnossa, että kunnon treeneistä saa vain haaveilla. Koulupäivinä ei ehdi tallille saakka ennenkuin kaikkialla on pilkkopimeää. Kesällä taas on valosaa pitkälle yöhön saakka. Ei tarvitse kerrospukeutua, jos ei halua jäätyä, vaan voi huoletta lampsia T-paidalla joka paikkaan. (Paitsi että Suomen kesähän on tunnetusti h i u k a n sateinen..). Kesään kuuluu myös loma, jäätelö, kaverit ja tallilla voi olla kavereiden kanssa myöhään iltaan saakka mietimättä kelloa sen enempää. 
Leiriltä. Snapchat laatu


3. Jos saisit olla joku eläin, mikä olisit?
- Tietysti hevonen! Olisi niin mahtavaa tietää miltä tuntuu olla hevonen, nähdä kaikki hevosen silmin. Toisaalta olisi mahtavaa olla jokin apina tai vaikkapa susi. Paitsi jos olisin susi, olisin sellainen ilkeä susi joka kävelee lapsia vastaan niiden koulumatkalla ja aiheuttaa sydänkohtauksia.

 
4. Onko sinulla vapaa-ajan vietto ongelmia?
- Vielä kuukausi sitten oli hieman. En käynyt tallilla läheskään niin usein, kuin tällä hetkellä. Ja varsinkin mun kesätyö ajat olivat juurikin niin huonosti, että kavereitakin oli hankala nähdä. En kuitenkaan sanoisi, että mulla enään olisi vapaa-ajan vietto ongelmia. Koulussa mä näenkin joka päivä parhaita ystäviäni, joten illalla jää sopivasti aikaa tallille.( Missä menee yleensä 10 saakka illalla). Vapaa päivinä, jolloin en käy tallilla panostan yleensä kouluun, sillä tallipäivinä kouluvähän kärsii.. krhm.. Ja sitten näen kavereita ja säädän koneen kanssa asioita ja yksinkertaisesti rentoudun. Mitään ihmeellistä en vapaa-ajallani tee.

 
5. Millaista musiikkia kuuntelet?
 - Apua, aivan liikaa erillaista! Mä kyllä rakastan musiikkia niin paljon..Hyvin paljon eri tyylisiä musiikkeja, aivan laidasta laitaan! Se riippuu kyllä aivan fiiliksestä. Kuuntelen paljon nykyaikaista räppiä ja sitten Cheek on tietysti aivan omaa luokkaansa! Myös Suomen teinitähdet Robin, Isac sekä Benjamin ovat kaikki hyviä. Kaikki uusi musiikki, en tiedä kutsuuko ihmiset sitä popiksi, mutta kuuntelen jonkin verran, yleensä kyllästyn aika nopeasti ja sitten en jaksakkaan vähään aikaan kuunnella. Tähän listaan voisi tulla esm Katy Perry, Taylor Swift, Ellie Goulding, Alesso, Magic, 5secondofsummer.. Ja sitten kuuntelen aika erillaista musiikkia, en oikein osaa taaskaan nimetä.. Löydän yleensä yksittäisiä biisejä joihin rakastun, ja muut sitten ihmettelevät, koska he eivät ole niistä koskaan kuulletkaan ja ne ovat kuulemma kamalia :D Tällaisia on mm. Paul Freeman - Tighrope, We the Kings- Sad Song, Say you like me ja see you in my dreams, Jason Walker - Echo, Jason Castro-You are, Daughtry - Waiting for superman, Tyler Ward- The Hardest Thing, Alex Hepburn - Under ja lista jatkuu.... Olen siis aika kaikki ruokainen, mutta esimerkiksi heviä, rokkia, jazzia ja vähän raskaampaa musiikkia en oikein siedä. Three days grace on ehkä poikkeus.


6. Jos voittaisit lotossa jotain suurempaa pottia, mitä tekisit ensimmäisenä?
- Varmaan laskisin riittäisikö rahat siihen asti, että alan ansaita omaa rahaa, jos ostaisin hevosen :D Jos riittäisi varmaan jumittuisin koneelle etsimään myytäviä hevosiaxD Mä tiedän, olen vähän omalaatuinen, mutta itseni tuntien tuo on se, mitä tekisin.
 
7. Mikä on salainen haaveesi?
- Apua, ei salaisia haaveita kerrota! No tosiaan mulla on haaveena, että pääsisin Ypäjälle, tai edes sitten Harjuun opiskelemaan ensivuonna. Salaa haaveilen myös kouluttautuvani joku päivä valmentajaksi ja jotain pieniä koululuokkia olisi mahtava tuomaroida. Ja sitten, se mistä en ole oikein kenellekkään koskaan puhunut. Musta olisi aivan ihana omistaa joku päivä täysveri arabi. Ja nimenomaan sellainen astetta hienompia arabi, sellainen ihan oikeasti kaunis arabi, mitä saisi aina ihailla. Joko pikimusta ori tai sitten kimo tamma! Ja kyllä, värillä on väliä. Ja sen Arabin kanssa haluaisin harrastella paljon kaikkea muuta kuin ratsastusta, että painotus olisi esm. temppukoulutuksessa.
 
8. Millaisena ihmisenä luulet muiden sinua pitävän? 
- No luulen, että osaa vihaa muo todella paljon. Ja en oikeastaan luule, sillä itse sanon aina asiat suoraan, niin myös minulle sanotaan aika suoraa asioita, ja kyllä olen monesti kuullut monen ihmisen sanovan muo vaikka ärsyttäväks, mutta onhan sitten niitäkin, jotka pitävät muo aivan ihanana ihmisenä, että aika laidasta laitaan. Uskon monen pitävän minua helvetin jääräpäisenä, itseppäisenä, kuitenkin aika empaattisena. Rehellisenä ja luotettavana myös:)


9. Mikä sinua pelottaa eniten
-Ehkä se, että sairastun jotenkin pahasti, että en voi tehdä asioita joita rakastan, tai että kuolen nuorena. Pelkään myös ehkä kaikkien läheisten puolesta, että jos niille sattuu jotakin. Jonkin verran ehkä myös sitä, että jos pettäisinkin luottamuksen parhaimpiin ystäviini..
 
10. Menikö kesä suunnitelmien mukaan?
- Ei todellakaan. Varmaan, joka päivä satoi vettä ja sain aivan liian vähän aikaiseksi. Pääsin kesäfiilikseen vasta, kun kesä oli miltein loppu. Työt veivät myös melkein koko heinäkuun, mutta nyt on kuitenkin sitten rahaa vähän puuhailla. Tässä pohdin menisinkö toiselle kesäleirille, varaisinko enemmän valmennuksia, ostaisinko jonkun härpäkkeen auttamaan istuntaa vai mitä ;) Se on muuten jännä, että nyt kun sitä rahaa on, musta on tullut aivan hullun pihi!
 
11. Jyrsijät vai matelijat?  
- Jyrsijät. Joskus lapsena kovasti halusin marsuja, frettejä tai kaneja mutta isän allergian takia en niitä voinut saada. Käärmeet ja liskot taas eivät koskaan ole olleet oikein minun juttuni.

Seuraavaksi haastan(tällä kertaa vain 8 blogia):
Tähtäimessä tulevaisuus
Trust is abaut us
Elämä on laiffii
Anna siipien kuljettaa
En unelmoi elämääni vaan elän unelmaani
Enemmän kuin unelma
Pihla and horses
Sabinan ponit


Kysymykset haastetuille!

1. Mikä on sinusta tärkeintä ratsastuksessa?
2. Millaisista hevosista pidät?
3. Paras tapa viettää aikaa kavereiden kanssa?
4. Onko sinulla unelmia hevosiin liittyen?
5. Mikä on ominaisuus, jota ihmisessä eniten arvostat?
6. Mihin hetkeen haluaisit palata?
7. Onko sulla huono omatunto jostain vanhasta asiasta?
8. Kuinka kauan vietätä päivästä aikaa puhelimen ääressä?
9. Mitä tavoitteita ensi vuodelle sulla on? ( Ratsastuksessa ja ylipäätään elämässä)?
10. Mikä on hyvä elämänohje?
11. Stressaatko tällä hetkellä mitään?

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus, eikä yhtään liian pitkästi vastattu kysymyksiin. Pitäisi vissiin itsekin yrittää julkaista näistä haasteita, onneksi et mua haastanut enää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo, yritin nyt kattoo et haastaisin vähän erinaamoja :D

      Poista