torstai 6. elokuuta 2015

"Nappulat hukassa"

Tänään kipusin Zz:tin selkään melkein puolentoista kuukauden jälkeen ja oli taas hommassa vähän hakemista. Muistin Zz:tin paljon helpommaksi ratsastaa, en tiedä johtuko siitä, että loppukeväästä aika paljon ratsastin kyseistä heppaa. Nyt kuitenkin varsinkin alkutunnista Zz oli erittäin jännittynyt, kulki niska korkealla ja selkä alhaalla, eikä opettajankaan sanojen mukaisesti oikein " relannut".
Yhden kerran sain koota itseni pysäyttämällä hevosen hetkeksi. Välillä, kun mikään ei onnistu vaivun epätoivon partaalle ja silloin i k i n ä en pysty ratsastamaan järjellä. Päätin nollata kaikki avut ja alottaa täysin alusta miettien "mitä mä sanoisin itselleni jos katsoisin itseäni ulkopuolisen silmistä?". Niin oudolta kuin se kuulostaakin se auttoi, sillä tiesin heti miten neuvoisin itseäni. Heti sain paremman draivin päälle. Alettiin myös ihan todenteolla työstää laukkaa ja lopuksi sain pätkiä joissa olin erittäin tyytyväinen hevoseen. Myös laukan jälkeiset harjotusravit sujuivat erittäin hyvin. Sain otettua hyväntuntuisen istunnan ja hevonen viimeinkin kulki ravissa selänläpi ohjaa kohti( eihän siinä mennyt kuin yli puolet tunnista..) Tästä ei tainnut kuitenkaan tulla materiaalia.

Työstettiin laukkaa myös toiseen suuntaan. Tehtävänä oli tehdä pitkänsivun alkuun voltti ja sitten pitkäsivu laukassa joko avoa tai sulkua. Lyhyet sivut koottiin laukkaa. Tunnista jäi ihan ok fiilis, alku oli epätoivoinen, mutta saatiin myös hyviä pätkiä.(jotka tosin näyttivät videolle huonommalta, kuin tuntui selkään)


Tässäpä vielä pikkuvideo, älkää järkyttykö liikaa :')

6 kommenttia:

 1. Hahah, kerrankin en oo ainoo joka ei oikein tiedä mitä selässä oikein tekisi tai yrittäisi tehdä :D Ainakin itselläni kyllä se asennemuutos jo auttaa pitkälle.. Ja hei, sä onnistuit taas tekemään normaalin pituisen koosteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Jep niin onnistuin, eikä es ollu vaikeeta, oli nimittäin "muutama" sellanen pätkä jotka ei julkisuutta tuu koskaan näkemään :D

   Poista
 2. Tää oli tosi kivaa luettavaa, oot kyl tosi hyvä kirjoittamaan. Mun mielestä teidän meno näyttäis ihan hyvältä, tottakai varmaan vähän kestää että pääsee taas hevosen kanssa yhteisymmärrykseen jos ei ole kauaa aikaa sillä mennyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi ihana kuulla! :) Jep, tänään sujui kyllä kyseisen hepan kanssa jo paaaaljoon paremmin harjoteltiin jo puolikasta laukkapiruettia niin ehkä sekin kertoo vähän siitä miten paljon paremmin tänään meni :D Toi on kyllä jännä hevonen, tosi hankala jos ei oikein löydä sen "nappuloita" sen toimimiseen, mutta kun hiffaa ne se on niin super ja antaa kaikkensa!

   Poista
 3. Oli kyllä taas niin hyvin kirjoitettu postaus! Mun mielestä teidän meno näytti ihan hyvältä myös, mut eiköhän se myös niin ole että hiljaa hyvä tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! jep ja eilen sujui jo paaaaaaljon paremmin :)

   Poista